Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan akşam saatlerinde bölgeye ulaştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Özellikle dalgıç pompaları ve yeni kurduğumuz pompadan da şu anda verim aldık. Su seviyesi düşmeye başladı. İstediğimiz seviyede olmasa da düşmeye başlamış olması suyun yükselme eğiliminden düşme eğilimine dönmüş olması sevindirici bir haber" dedi.

Bakan Yıldız, Ermenek ilçesindeki özel şirkete ait maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dalgıçların çalışmalarının devam ettiğini belirten Yıldız, "Bir artı gelişme özellikle dalgıç pompaları ve yeni kurduğumuz pompadan da şu anda verim aldık. Su seviyesi düşmeye başladı. İstediğimiz seviyede olmasa da düşmeye başlamış olması suyun yükselme eğiliminden düşme eğilimine dönmüş olması sevindirici bir haber" diye konuştu.

Yeni jeneratörlerle bölgenin 250 kW'lık mevcut kurulu gücünün 6 katıyla çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Yıldız, çok daha seri şekilde su seviyesini düşürmeye gayret edeceklerini vurguladı.

İki saat içinde bir derin kuyu pompası daha bağlayacaklarını dile getiren Yıldız, "10-12 bin tonluk suyu daha hızlı eritebiliyor olmamız lazım. Saatlik performansları anlık olarak takip ediyoruz. Gün aydınlandığında bir merhale kat etmemiz, bir seviyeye gelmemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.

“TÜM KURUMLARIMIZLA BERABER BURADAYIZ”

Yıldız, yardım ekiplerinin de gelmeye devam ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Tüm kurumlarımızla beraber buradayız. Sayın Bakanımız, değerli milletvekilimiz ve diğer yetkililerle buradaki tüm lojistik hizmetlerin karşılanmasıyla alakalı buradayız. Bu işlemleri, tedarikleri devam ettiriyoruz. Öncelikli amacımız, burada hangi sebepten kaynaklandığını daha sonraya bırakarak, işçilerimizin kurtarılması, bir an önce dışarıya çıkarılmasıyla alakalı çaba ve gayretlerimizdir. Bununla alakalı da çalışmalar devam ettiriliyor."

Hem çalışmalara refakat etmek hem de ailelerle birlikte olmak adına bölgede olduklarını dile getiren Yıldız, 16 kişinin olay sırasında dışarı çıktığını, 1 işçinin de hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Yıldız, yaralılardan durumu ciddi olan bir işçi olmadığını aktardı.