AK Parti Milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na bir teklif geldi ve bu teklif ile korona virüsü salgını şartlarından dolayı izinlerin tekrar uzatılması kapsamını içeriyor.

Bu teklif kapsamında izinler 31 Ocak'ta kadar uzatılacak. Sağlık Bakanlığı'ndan önerisiyle Adalet Bakanlığı tarafından 3 kez 2'şer ay uzatılabilecek. Hükümlüler 15 Nisan'da izne gönderilmişti ve bu izinlerin uzatılması masaya yatırıldı.

3 KEZ İZİNLER UZATILABİLECEK

TBMM Başkanlığı'nın sunulan teklifte, açık cezaevindeki mahkümların izinlerinin 31 Ocak 2021'e kadar uzatılması öngörülüyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın önerisi üzerine Adalet Bakanlığı her seferinde 2 ayı geçmemek üzere 3 kez izinleri uzatabilecek. Bu durumda 15 Nisan'da izne ayrılan açık cezaevindeki mahkümların önemli bir kısmı cezaları izinle bitecek.

100 BİN KİŞİ YARALANMIŞTI 

AK Parti ve MHP'li vekillerin imzasıyla yasalaşan infaz Düzenlemesi kapsamında mahkumlara izin verilmişti ve izinler tekrar uzatılıyor. Bu düzenleme 15 Nisan'da yürürlüğe girmişti ve bu düzenlemeden yaklaşık olarak 100 bin kişi faydalanmıştı.

Ardından Sağlık Bakanlığı'nın talebiyle Adalet Bakanlığı 3 kez ikişer ay izinleri uzatırken, 30 Kasım'da bu sürede doluyor. Koronavirüs şartlarının devam etmesi ve izindeki mahkümların tekrar cezaevine çağrılmasının zor olmasından dolayı AK Parti izinlerin uzatılması için yeni bir teklif yaptı.

İKİ AYI GEÇMEMEK KAYDIYLA UZATILABİLECEK

Sözcü'den Bünyamin Güler'in aktardıklarında AK Parti'li vekillerin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan teklife göre, kapalı cezaevinde bulunup, açık cezaevine geçmeye hak kazananlar ile doğrudan açık cezaevine giden hükümlülerin izinli sayılmalarına ilişkin süre 31 Ocak 2021 tarihine dek uzuyor.

Salgının devam etmesi halinde Sağlık Bakanlığı'nın önerisi durumunda Adalet Bakanlığı tarafından her defasında 2 ayı geçmemek üzere 3 defa uzatılabilecek. Böylelikle salgının sürmesi halinde izin süresi 31 Temmuz 2021 tarihine kadar uzatılabilmesi mümkün olacak.