Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı. Güncel verilere göre, bugün 112 bin 645 test yapıldı, 1771 kişide Kovid-19 tespit edildi. Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs salgını nedeniyle 66 kişi hayatını kaybederken toplam can kaybı 7 bin 315 oldu. 1648 kişiye daha koronavirüs tanısı konulmasıyla birlikte toplam hasta sayısı 298 bin 39'a ulaştı. Tedavisi tamamlanan bin 143 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 263 bin 745 oldu. Son 24 saatte 109 bin 985 test yapıldı. Ağır hasta sayısı bin 372, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 7,1 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ın son verilere ilişkin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Toplamda 9 milyona yakın test yapıldı. Bugün 1.648 yeni hastamız var. Kayıplarımızı ve ağır hasta sayısında artışı durdurmak elimizde. Tedbirlere hep birlikte uyarsak başarılı olacağız. Tedbirlere uyarak sağlık ordumuzun gücüne güç katın" ifadeleri kullanıldı.

​​​​​​​KADINLARA ÇAĞRI 

Sinop'ta, İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderilen "Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri" genelgesi kapsamında denetimler gerçekleşti. Uygulama kapsamında kentteki iş yerleri, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar ve kafeteryalarda denetlendi.

Vali Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan ve diğer ilgililerin de katıldığı denetimlerde vatandaşlara ve işletme sahiplerine maske, sosyal mesafe ve hijyen konularında bilgi paylaşımı yapıldı. Karaömeroğlu, gazetecilere, salgınla mücadeleyi sadece ceza yazarak kazanamayacakları ifade edildi.

Vatandaşlardan komşu, akraba ziyaretlerini ertelemelerini isteyen Karaömeroğlu, "Kadınlar, altın günü gibi faaliyetleri erteleyelim. Bu mücadeleyi birlikte kazanalım. Çünkü bu gibi faaliyetlerde salgının yayılması hızı daha farklı oluyor. Bir kişide olan hastalık 15 kişiye bulaşıyor" açıklamasını yaptı.