Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Aziz milletim, değerli basın mensupları sizlere en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Koronavirüs salgını tüm dünyada tesirini arttırarak hissettiriyor. Ülkemizin de içinde bulunduğu Avrupa bölgesinde salgın maalesef yeniden tırmanışa geçmiştir.

Türkiye salgınla mücadelesini tüm imkanlarıyla kararlılıkla sürdürüyor.

'TEDBİR BİZDEN TAKDİR ALLAH'TAN'

Son dönemde gerçekleşen artış hepimizi üzüyor. Milletimizi bir kez daha temizliğe dikkat etme, maske kullanımına davet ediyorum. Virüs taşıdığını bildiği halde, evde karantina kalmak yerine sokağa çıkan işe giden herkes hem yasal olarak suç işlemekte hem de büyük bir vebal altına girmektedir. Bu tedbirlerin amacı tüm insanlarımızın sağlığını korumaktır. Tedbir bizden takdir Allah'tandır. Bizim inancımızda tedbirsiz tevekkül olmaz. Elbette bu salgın devam edecek değildir. Tarihteki salgınların 2 yıl sürdüğünü biliyoruz. Türkiye salgının en başından itibaren hem tedbirler hem de hastalara verilen hizmetler bakımımdan küresel çapta örnek gösterilen ülkeler arasında yer almıştır.

Aşı çalışmalarında kendi aşımızı üretme yolunda hızla ilerliyoruz.

Halen süren 8 aşı çalışmasından 2'inde hayvan deneyleri tamamlandı.

Aşıyı 2021'de piyasaya sürmeyi planlıyoruz.

Maske ve mekan denetimlerinde uygulanan cezaların bazı kamu kurumlarında yapılacak işlemler öncesi ödenmesi olması zorunluluğu getirilecek.

Kafe ve restoranların denetimi sıklaştırılacaktır.

Çeşitli ülkeler tarafından geliştirilen ve son aşamaya gelen aşıların Türkiye'deki çalışmaları yakından takip edilmektedir.

İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabilecektir.

İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabilecektir.

(Elazığ ve Malatya’daki konutlar) Her iki ilde 2 artı 1 konutlar 510 lira ile 725 lira arasında aylık ödemeyle vatandaşlarımıza teslim edilecektir. 3 artı 1 konutlar için 730 ile 995 lira arasında bir bedel belirlenmiştir.

Ülkemizi bu süreçten en az hasarla ve sonrasında en büyük kazanımları elde edecek şekilde çıkartacağız.

Akdeniz ve Karadeniz'deki sondaj faaliyetlerini kesintisiz devam ettiriyoruz.

Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi yok sayıp ısrarla kendi haritalarını kabul ettirmeye çalışanlar diplomasi masasına yanaşmaya başladı.

Ekonomimiz, ikinci çeyrekteki kısmi küçülmenin ardından üçüncü çeyrek için çok güçlü yükseliş mesajları veriyor.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin ayak sesleri daha yüksek tonda duyulmaya başladıkça ülkemize müstemleke gözüyle bakanların telaşları da artıyor.

Yarın BM 75. Genel Kurulu başlıyor. BM tarihinde ilk defa ülkemizden bir isim eski bakanlarımızdan Volkan Bozkır genel kurul başkanı olarak görev yapacak. Bu vesile ile sayın Bozkır'a bir yıl boyunca yürüteceği görevinde başarılar diliyorum. Salgın sıkıntısı olmasaydı yarın ülkemizi temsil edecek heyetin başında olacaktır.

Genel Kurulun öncelikli gündemi hiç şüphesiz salgın olacaktır.

Suriye'den Yemen'deki insani krizlere kadar her alanda çuvallayan BM salgın sürecinde bir kez daha sınıfta kaldı. Salgının varlığını dahi haftalar sonra kabul eden BM salgınla mücadele için gereken tedbirlerin alınması konusunda hiçbir varlık ortaya koyamadı.

Türkiye tek başına 146 ülkeye tıbbi malzeme desteği vererek BM'nin etkisiz kalması tespitimizin doğruluğunu bir kez daha teyit etti.

Kıbrıs ve Doğu Akdeniz sorununda birkaç ülkenin çıkarını korumak adına uluslararası anlaşmalara sırtlarını dönenlerin söyleyecek sözü yoktur.

Sırf Türkiye'ye olan husumetlerinden dolayı bölgemizin ve dünyamızın dengelerini altüst etmeye kalkanlar kendi sonlarını kendi elleriyle hazırlıyorlar.

Kıbrıs'ta Akdeniz'de Ege'de biz kimsenin hakkına, hukukuna el atmıyoruz.