Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; 

Son toplantımızın ardından kabinemizin ikinci yılını doldurması vesilesiyle bugün kapsamlı bir icraat değerlendirilmesi yapacağımızı ifade etmiştik. Gündemin yoğunluğu sebebiyle bu değerlendirmeyi önümüzdeki hafta yapmayı kararlaştırdık. 

"BU SAYILARI SIFIRA YAKLAŞTIRMALIYIZ"

Türkiye koronavirüsle mücadelede dünyaya örnek olan başarılı bir mücadele ortaya koymuştur. Milletimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir sistemle süreci yönettik. Ne hastanelerde, ne ilaçlarda ne de güvenlik de zaafiyete ve mağduriyete meydan verdik. Hamdolsun salgının zirvesini geride bıraktık.

Gelişmiş ülkelerin dahi çaresiz kaldıkları kriz konularının sağlam altyapı ve dikkatli organizasyonumuz sayesinde kolayca üstesinden geliyoruz. Milletimizden ricamız bu güzel tablonun sürmesi, dikkati, kuralları riayeti elden bırakmamasıdır. Baş harflerinden ilhamla tamam diye ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafenin ötesinde alınabilecek tedbir yoktur. Vaka ve ölüm sayılarının yeniden aşağı yöne girmiş olması sevindiricidir. Biraz daha gayret ve fedakarlıkla bu sayıları sıfıra yaklaştırmalıyız.

Salgın döneminde hastalığın bizi yenmesine, hedeflerimizden uzaklaştırmasına, esir almasına izin vermedik.

Hayatın akışını, ekonominin işleyişini planladığımız şekilde sürdürdük. Yaptığımız açılışlar, düzenlediğimiz programlar bunun en somut ifadesidir.

Ülkemizin en yüksek köprüsü olan Beğendik Köprüsü'nü açtık.

AYASOFYA

Ayasofya'nın müzeden camiye döndürülerek hizmet vermeye başlayacak olması hepimizi şüphesiz ki sevindirmiştir. Ayasofya'nın kiliseden değil müzeden camiye çevrildiğinin altını çizmek istiyorum. 

Bu milletin medeniyetine, değerlerine doğrudan saldırmaya cesareti olmayanlar sembollerimize saldırmaya çalışıyor. Ayasofya'nın kültürel miras vasfını koruyacağız.

İstanbul'un fethi tüm dünya için bir dönüm noktası olmuştur.

Türkiye'nin İstiklal ve istikbal davası her alanda devam edecektir.

LİBYA

Libya'da BM tarafından muhatap kabul edilen meşru hükümet sırf Türkiye destekliyor diye yıpratılmak istendi.

15 TEMMUZ'UN DÖRDÜNCÜ YILDÖNÜMÜ

Yarın 15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yıldönümüdür. FETÖ terör örgütü mensuplarına şehit edilen 251 vatandaşımıza Allah'tan rahmet gazilerimize sağlık diliyorum. Milletimiz 15 Temmuz'da tarihin en büyük imtihanlarından birini alnının akıyla vermeyi başarmıştır. Sadece kalbindeki imandan aldığı güçle karşı koyan milletimiz gün ağırmadan darbecileri hüsrana uğratmıştır. 

O gece belediye başkanının evine giden bir ana muhalefet başkanı vardı.

Biz milletimizle beraber yürüdük o gece darbeyi ve darbecileri bitirdik.