Prof. Dr. Mehmet Ceyhan salgın hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve durumun mart ve nisan aylarından daha ciddi olduğunu belirterek, il il değil Türkiye genelinde tedbirlerin alınması gerektiği anlatıldı. Ayrıca Ceyhan açıklamalarında şehirlerarası seyahat kısıtlamasının da getirilmesi gerektiğini belirtti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan artan vakaların ardından çok önemli açıklamalarda bulundu ve tüm Türkiye'de tedbir alınması gerektiğini şehirlerarası seyahat kısıtlamasının olması gerektiği kaydedildi.

"ŞEHİRLERARASI SEYAHAT YASAĞI"

Açıklamada "Salgın artık ülkenin her noktasında. Artık il il değil, tüm Türkiye genelinde tedbir alınmalı. Mesainin kademelendirilmesi tüm Türkiye’ye yayılmalı." ifadelerini kullanan Mehmet Ceyhan şöyle konuştu:

"Açıklamalarında "SalToplantılara kişi sayısı kısıtlaması getirilmeli. Şehirlerarası seyahat kısıtlanmalı. Bunu birçok ülke yapmak zorunda kaldı. Zorunlu haller dışında seyahat bir süre durdurulmalı"