Son bir haftada 60 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığından, terörle mücadele kapsamında son bir hafta içerisinde ülke genelinde yürütülen operasyonlarda 60 teröristin etkisiz hale getirildiği, biri yaralı biri de güvenlik güçlerine teslim olmak üzere 6 teröristin yakalandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçlerinin son bir haftada gerçekleştirdiği dördü büyük toplam 544 operasyonda, 11'i el yapımı patlayıcı olmak üzere 14 terör eylemi engellenirken, 32,5 ton patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat, 18'i ağır ve uzun namlulu olmak üzere 25 adet silah ve 30 adet al bombası ele geçirildi.

Ayrıca bölücü terör örgütü üyelerince tuzaklandığı tespit edilen 26 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirilirken, teröristler tarafından kullanılan 19 sığınak ve barınak da imha edildi.

Son bir haftada yürütülen operasyonlar kapsamında, örgüte yardım ve yataklık ettiği tespit edilen 297 kişi gözaltına alındı.

Ülke genelinde yürütülen operasyonlarda, 60 teröristin etkisiz hale getirildiği, biri yaralı biri de güvenlik güçlerine teslim olmak üzere 6 teröristin yakalandığı da bildirildi.

Uyuşturucu ve kaçak akaryakıt operasyonları

Terör örgütünün finansmanının önlenmesine yönelik uyuşturucu operasyonları kapsamında, 76 kilogram eroin, 916 kilogram esrar, 3 kilogram kokain, 117 bin 525 adet uyuşturucu hap, bir kilogram sentetik kannabinoid (Bonzai) ve bin 590 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Operasyonlarda ayrıca, piyasa değeri 4 milyon 263 bin 248 lira olan 596 bin 514 adet kaçak sigara ve 20 bin 869 litre akaryakıta el konularak, toplam 665 kişi gözaltına alındı.

Yabancı terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda ise gözaltına alınan 151 DEAŞ mensubundan 28'i sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Bakanlığın açıkladığı verilere göre, düzensiz göç ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerde 4 bin 98 düzensiz göçmen yakalanırken, bu kişilerin yasa dışı yollar ile yurt içine ve yurt dışına giriş çıkışlarını sağladığı tespit edilen 155 organizatörden 112'si sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.