Polis ve jandarma araçlarıyla adliyenin bulunduğu Soma Kaymakamlığı binasına götürülen beş şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında binaya sokuldu. Zanlılar arasında madenin sahibi Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan’ın oğlu olan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO Can Gürkan da bulunuyor.

AKHİSAR CUMHURİYET BAŞSAVCISI'NDAN AÇIKLAMA

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner'den yazılı açıklama yapıldı.

İşte o açıklama:

"Soma Cumhuriyet Savcıları tarafından soruşturma devam ettirilmektedir. 18/05/2014 günü tutuklanma kararı verilmek üzere tutuklama talep müzekkeresiyle Mahkemeye sevkedilen şüpheli sayısı 16'dır.

"Bunlardan 5 kişi tutuklanmış, 3 kişi serbest bırakılmış, 8 kişi hakkında da adli kontrol altına alınarak Mahkemece serbest bırakma kararı verilmiştir."

"Gözaltında bulunan şüpheli olduğu değerlendirilen toplam 6 kişi, 19/05/2014 günü gözaltından çıkarılarak ifadeleri alınmak üzere Soma Cumhuriyet Başsavcılığına getirilmişlerdir."

“Soma Cumhuriyet Savcıları tarafından şüphelilerin ifadeleri alınarak gerekli yasal süreç devam ettirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 
"ALP GÜRKAN HAKKINDA GÖZALTI KARARI YOK"

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetimi yazılı bir açıklama yapıp Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Eynez Maden Ocağı’nda yaşanan elim kaza nedeniyle hakkında çıkan gözaltı kararını bu sabah öğrenmiştir. Soma’da emniyet güçlerine müracaat ederek hakkında gerekli işlemin yapılmasını talep eden Can Gürkan’ın ifadesi alınmaya devam edilmektedir. Soma Holding gözaltındaki tüm çalışanları için avukat görevlendirmiştir, aksi yönde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır. Yapılan haberlerde hukuki sürecin başladığının göz önünde bulundurulmasını rica eder, hassasiyetiniz için teşekkür ederiz."

TUTUKLU SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hilmi Kazık'ın da tutuklanması ile tutuklu sayısı 5'e yükseldi.

Jandarma ve emniyet tarafından dün gözaltına alınan 25 kişiden 20'si Soma Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyede Soma Maden İşletme Müdürü Akın Çelik, mühendisler Yalçın Erdoğan ve Ertan Ersoy, vardiya amirleri Yasin Kurnaz ve Hilmi Kazık tutuklandı. 15 kişi ise serbest bırakıldı. Aralarında Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın da bulunduğu 5 kişinin ise sabah adliyeye sevk edileceği öğrenildi.