Manisa’nın Soma İlçesi’nde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden kazasıyla ilgili soruşturma sürerken, ölen işçilerin yakınları da tazminat davaları açmaya başladı. Habertürk'te yer alan habere göre, Manisa Barosu’ndan avukat desteği alan aileler, maden ocağı sahibi Soma Kömür İşletmeleri ile maden sahasının sahibi Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) dava açtı. Bugüne kadar 155 ailenin açtığı davalarda Soma Kömür İşletmeleri’nin iş güvenliği için gerekli tedbirleri almadığı belirtildi. Dava açan 155 ailenin, toplam 77.5 milyon lira tazminat talep ettiği öğrenildi.

‘150’YE YAKIN DAVA DAHA VAR’

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, şunları söyledi: “Baro olarak bugüne kadar toplam 155 madenci yakını adına tazminat davası açtık. Açılan 155 dava, 155 aile demek. Her davada eş, çocuk ve anne baba için istenen tazminat miktarlarının toplamı ortalama 500 bin lirayı bulmaktadır. Anne babası olmayanların biraz daha düşük olabilir.

Açılmayı bekleyen yaklaşık 150’ye yakın daha dava var. Manisa Barosu olarak bize gelen herkesin davasını açacağız demiştik. Aldığımız vekaletlerle bunlar açıldı, her gün birer ikişer daha geliyor onları da kabul ediyoruz.” Davaların fakirlik belgesiyle açıldığı öğrenildi.