ARD'nin internet sitesinde Cemil Bayık ile yapıldığı belirtilen bir röportaj metni yayınlandı. Haberde ARD muhabiri Reinhard Baumgarten'e Irak'taki Kandil Dağı'nda  konuştuğu belirtilen Bayık'ın Kobani gösterilerinde Kürtler'in ölmeye devam etmesi durumunda, yeniden silahlı mücadeleye başlayacaklarını söylediği belirtildi. Bayık'ın "Eğer böyle devam ederse, gerilla, halkımızı korumak için savaşacaktır. Gerillanın asıl görevi, halkı savunmaktır" dediği aktarıldı.

Haberde, Kobani'de yaşananlar ve Türkiye'de olanlardan hükümeti sorumlu tuttuğunu belirten Bayık'ın 2 yıldan bu yana sürdürülen çözüm süreci görüşmelerinden umutsuz olduğunu aktardığı öne sürüldü.

Bayık'ın Hükümet Doğu ve Güneydoğu'da askeri yığınak yapmayı sürdürmesi nedeniyle harekete geçtiklerini, silahlı militanlarını i Türkiye'ye yeniden gönderdiklerini ifade ederek, "TBMM'de Suriye ve Irak tezkeresinin kabulü bize göre savaş ilanı anlamına geliyor. Tezkerede IŞİD sözü neredeyse hiç geçmiyor. Tezkere ile PKK'ya açıktan savaş ilan edilmiştir. Tezkerenin kabulüyle Türkiye barış sürecini sona erdirmiştir" dediği ileri sürüldü.