Bugün, öğle saatlerinden itibaren ülkeyi etkisi altına alacak “çok soğuk hava”, Marmara ve Ege Bölgesi’nde gece, hava sıcaklıklarını sıfırın altında 10 dereceye kadar düşürdü. Bölgede don olayları yaşandı.  Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen Sibirya soğuğunun etkisi altına giren ülkede, kar yağışı ve don olayları yaşanıyor. Batı bölgelerinden başlayan sıcaklık düşüşü,  hafta sonuna kadar 8 ila 12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inecek, gece ayazları yaşanmaya devam edecek.

İZMİR’DE EKSİ 4 GÖRÜLEBİLİR
Bu hafta Marmara ve Ege Bölgesinde de dondurucu soğuklar oluşacak ve gece sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek. Yapılan son tahminlere göre, hafta içinde Bursa ve Balıkesir’de gece en düşük sıcaklığın, sıfırın altında 10, Çanakkale’de 5, Yalova’da 4 ve İstanbul’da 2 dereceye kadar inmesi bekleniyor. İzmir’de ise gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 4, Manisa’da 6 ve Aydın’da ise 2 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor. Marmara’da gündüz en yüksek hava sıcaklığının da 2 ila sıfırın altında 2 derece olacağı öngörülüyor. Soğuklardan Doğu Akdeniz de nasibini alacak. Adana, Gaziantep, Mersin, Osmaniye ve Hatay’da soğuk hava, kuvvetli kar yağışı ve kuvvetli sağanak bekleniyor.

Meteoroloji'den gelen son hava durumu tahmin raporunda şu bilgilere yer verildi:
05.01.2015 Pazartesi günü Trakya dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege’nin ve Akdeniz’in kıyı kesiminde, Güneydoğu Anadolu’da, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.

06.01.2015 Salı günü Marmara’nın batısı ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği, Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarının doğusu, Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, yurdun yağış alan diğer yerlerinde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

05.01.2015 Pazartesi ve 06.01.2015 Salı günleri meydana gelecek yağışların Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısında çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

07.01.2015 Çarşamba günüden itibaren hafta sonuna kadar yağışlı sistemin yurdumuzun kuzey ve doğu kesimlerde etkisini sürdürmesi kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.