Eminönü'nde arabalı vapura binen aracın denize düşmesi sonucu bir çocuğun öldüğü olayla ilgili yürütülen soruşturmada 3 kişinin serbest bırakılmasına savcılık itiraz etti.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı İbrahim Çiçek, olayla ilgili gözaltına alınan gemi kaptanın da aralarında bulunduğu 3 şüphelinin serbest bırakılmasına itirazda bulundu.

Savcının itiraza, feribotun arka kapağı kapatılmadan hareket etmesi nedeniyle şüphelilerin, taksirle ölüme sebebiyet verdiğini gerekçe gösterdiği belirtildi.

Eminönü'nde önceki gün Sirkeci-Harem seferini yapan "Sadabat" isimli arabalı vapura son araç olarak binen Ebru Güleren Yılmaz'ın kullandığı otomobil, kapak üzerinden denize düşmüş, sürücü Yılmaz, 5 yaşındaki kızı Ece Su ve annesi Şaziye Güleren (65) ile Mine Dalkılıç denizden çıkarılmıştı.

Anneanne-torun Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, sürücü Yılmaz ile Mine Dalkılıç ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış, lösemi hastası olduğu öğrenilen 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, feribotun kaptanı Erkan Atalay İm, Özay Yaşar ve Levent Dümen gözaltına alınmıştı.

Savcılık tarafından sorgulanan şüpheliler ''taksirle ölüme sebebiyet vermek'' suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Nöbetçi mahkeme, 3 şüphelinin de serbest bırakılmasına karar vererek, gemi kaptan hakkında adli kontrol tedbirleri uygulayarak yurt dışına çıkış yasağı koymuştu.