Sağlık Bakanlığı Çin'de ortaya çıkıp dünyaya yayılan Corona virüsü ile ilgili çalışmalara başladı. Koronavirüs nedeniyle bakanlıkta toplanan Bilim Kurulu, Çin'den gelen tüm seferlerin risk taşıdığını ifade ederek, bulaşıcı hastalığın kontrol altına alınması, yolcuların iletişim bilgilerini vermesi ve yer personelinin bilgilendirilmesi gerektiğine karar verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Çin hükümetinin bölgeyi karantina altına almasının ardından, Çin’e ait bir havayolu firması tarafından haftada üç gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferleri durdurulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın detayları şöyle: 

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu konuda henüz bir uyarı yapılmamış olmasına rağmen, Bakanlığımız tarafından Çin'den gelen tüm uçaklardaki yolcuların uçaktan inişte termal kameralarla taranması kararı alınmıştır.

Havalimanlarında karantina odalarımız hazır olup, sağlık ekiplerimiz 7/24 usulüne göre kesintisiz çalışmaktadır.

Çin'de ne oldu?

Çin'in Wuhan kenti yakınlarında 4 yerleşim yeri karantina altına alındı. Bir virüsün ortaya çıktığını ve bulaşıcı etki gösterdiğini belirten Çin yönetimi çalışmalara başladıklarını duyurdu. Singapur, Wuhan kentinde ortaya çıkan virüsün kendi ülkelerinde de varlık gösterdiğini açıkladı. Türkiye'nin Pekin Büyükelçiği Türk vatandaşların önlemler alması gerektiğini belirtti. Vietnam Sağlık Bakanlığı da ülkelerinde bulunan iki Çinlinin corona virüsü taşıdığını tespit etti. 

Toplam 571 vaka sayısının olduğunu ve Corona virüsü sonucu 17 kişinin öldüğü kayıtlara geçti.