Diyarbakır-Bingöl karayolunu 5 günden beri kapalı tutan eylemciler, güvenlik güçlerinin Lice’ye gitmek isteyenleri alternatif olarak yönlendirdiği Hani yolunu da dün gece kapattı. Alınan bilgilere göre, ellerinde silah olan PKK milisleri, kimlik kontrolü yaptı, onlarca aracı durdurarak kontak anahtarlarını aldı. Yola trafiğe kapatan eylemciler, aracını ateşe verdikleri bir uzman çavuşu da kaçırdı. Diyarbakır-Hani -Lice yolu sabah saatlerine kadar kapalı kaldı. Eylemci grup, durdurdukları araçların kontak anahtarlarını alarak bölgedeki dağlık alana kaçtı. Sabah saatlerinde bölgeye intikal eden güvenlik güçleri, Diyarbakır'dan gönderilen çekicilerle araçlar yoldan kaldırdı. Bazı sürücüler araçlarını çalıştırmak için sanayiden usta çağırırken, kimileri de çekicilerle araçlarını Diyarbakır'a götürmeye çalıştı. Yolun kenarına çekilen yakılmış araçların ise tamamen hurdaya dönüştüğü görüldü.

ÖNLEM VAR OPERASYON YOK

Uzman çavuşun kaçırıldığı bölgede zırhlı kirpi araçlarla yoğun güvenlik önlemi alındı. Jandarma Özel Harekat Timleri, zırhlı araçlar eşliğinde yol üstünde devriye geziyor. Herhangi bir operasyon talimatı almayan ekiplere, ‘güvenlik önlemi emri’ verildiğini öğrenildi. Hani ilçesinin girişinde, Lice kavşağında, Bingöl-Lice yol ayrımında ve Kocaköy kavşağında askerler nöbet tutuyor.

MİLİSLER DE SİLAH TAŞIYOR

Diyarbakır-Bingöl karayolunu 5 gündür kapatan PKK’nın gençlik yapılanmasına mensup kişiler ve milislerin silahlı olduğu belirtiliyor. Uzman çavuşu kaçıran kişilerin, PKK'nın silahlı milis yapılanması olduğu kaydediliyor.