Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi'nce yapılan açıklamada terör örgütü tarafından kaçırıldığı iddia edilen inşaat mühendisi Mehmet İhsan Adli'nin serbest bırakılması çağrısında bulunuldu

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Diyarbakır Şubesince yapılan açıklamada, terör örgütü tarafından kaçırıldığı iddia edilen inşaat mühendisi Mehmet İhsan Adli'nin serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.

Dernek binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Mazlum-Der Şube Koordinatörü Reha Ruhavioğlu, Silvan ve Hazro ilçeleri arasında süren kalekol inşaatında mühendis olarak görev yapan Adli ve inşaatta görevli iki işçinin 19 Nisan'da terör örgütü tarafından kaçırıldığını ifade ederek, Adli'nin ailesinin derneğe başvurarak, oğlunun serbest bırakılması için kendilerinden destek istediğini söyledi.

Kaçırılan işçilerin serbest bırakıldığını ancak Adli'nin halen terör örgütünün elinde olduğunu ileri süren Ruhavioğlu, "Mehmet İhsan Adli'nin kaçırılma sebebi kalekol inşaatında çalışıyor olması. Geçtiğimiz günlerde de başka yerlerde de bu tür kaçırılma olayları olduğunu duyduk. Her ne sebeple olursa olsun bir sivilin hürriyetinden yoksun bırakılması insan hakları savunucuları tarafından kabul edilebilir bir durum değil" dedi.

Adli'nin bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini anlatan Ruhavioğlu, bu konuda dernek olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını, olayın takipçisi olacaklarını kaydetti.

ACILI ANNE: OĞLUM DAHA BEBEĞİNİ GÖREMEDİ

Toplantıya katılan Mehmet İhsan Adli'nin annesi Güllü Adli ise oğlunun yapımı süren kalekol inşaatında görevli iken kaçırıldığını savundu.

Oğlunun serbest bırakılması için yetkililerden destek isteyen Adli, "Oğlumun eşi yeni doğum yaptı. Oğlum daha bebeğini göremedi. O kalekol yapımında çalışıyor diye oğlumu kaçırdılar. Oğlumu serbest bırakmalarını istiyorum" diye konuştu.