Diyarbakır-Lice karayolunda seyir halinde olan Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait aracı durduran eylemciler, kimsenin geçmesine izin vermiyor. Eylem haberi alan jandarma ise Diyarbakır tarafından Kocaköy kavşağında Lice tarafından ise Duru Jandarma Karakolu kavşağından yolu keserek vatandaşları alternatif yol olan Hani’ye yönlendiriyor. PKK’nın gençlik ve milis yapılanması tarafından geçtiğimiz günlerde 24 gündür trafiğe kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolu KCK’nın çağrısı üzerine açılmıştı. Yolu trafiğe açan örgüt, bölgedeki eylemini yolun kenarına kurduğu çadırlarda sürdürüyordu.

Eylem bölgesinde bulunan Yolçatı köyündeki PKK mezarlığına örgütün ilk eylemini yapan militanlardan Mahsum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesiyle bölge yeniden gündeme geldi. Diyarbakır Valiliğinin, heykel için suç duyurusunda bulunması Lice Cumhuriyet Savcılığının da soruşturma başlatması üzerine günlerdir eylemlerini yol kenarındaki çadırda sürdüren eylemciler bugün yolu trafiğe kapattı. Alınan bilgiye göre Çellik Köprüsü bölgesinde Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait aracı durduran eylemciler, daha sonra birkaç durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Yol kapatma eylemini haber alan jandarma ise vatandaşların mağdur olmaması için yolu iki taraflı olarak ulaşıma kapatarak sürücüleri alternatif yollara sevk etti. Saman gibi ağır yük taşıyan tonajlı araçlar ise Kocaköy kavağında bekliyor.

DİYARBAKIR GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI SORUN DİYALOGLA ÇÖZÜLMESİNİN ÜZERİNDE DURULDU

Bu arada Diyarbakır’da PKK’lının heykelinin dikilmesi, PKK’nın asayiş biriminin şehir merkezinde uyuşturucu operasyonu yapması ve yol kapatma eylemi nedeniyle dün bir bugün iki olmak üzere üç güvenlik toplantısı yapıldı. Toplantıya MİT, emniyet, jandarmanın yanı sıra güvenlikle ilgili kurum amirlerinin katıldığı belirtildi. Toplantıda yolun trafiğe açılması ve heykelin kaldırılması için diyalog yollarının sonuna kadar kullanılması üzerinde durulduğu öğrenildi.

GENELKURMAY: PROPAGANDA YAPIP ARAÇ YAKTILAR

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü teröristlerin örgütün propagandasını yapıp, araç yaktığını bildirdi.

Günlük faaliyetlerle ilgili bilgi veren Genelkurmay’dan yapılan açıklamada yaşananlar şöyle aktarıldı:

"Bölücü terör örgütü mensubu silahlı dört terörist, Kars Kağızman Aras Nehri üzerinde kurulu bulunan Hidro Elektrik Santrali'nde (HES) görevli iki silahlı özel güvenlik görevlisi ile iki elektrik teknisyenini HES içerisinde toplayarak örgüt propagandası yapmış ve bir şirkete ait pick-up tipi bir aracı yakarak bölgeyi terk etmişlerdir.

Mardin Dargeçit İlçesi Sümer Mahallesi mülki sınırları içerisinde, Dicle Nehri üzerine kurulan ve inşaatı devam eden Ilısu Hidro Elektrik Santrali Baraj şantiyesine ait yüksek gerilim hattı direklerine, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca, El Yapımı Patlayıcı kullanılmak sureti ile zarar verilmiştir.

Olay yerinde yapılan incelemede, elektrik direklerinden birinin devrildiği tespit edilmiştir.”

Ayrıca dün (17 Ağustos) Bingöl merkez Ilıcalar Jandarma Karakol Komutanlığınca, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandığı belirtildi.

Bugün sabah 07.20 sıralarında ise bölücü terör örgütü mensubu iki terörist hududun Suriye tarafından geçerek, Hudut Karakol Komutanlığına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu aktarıldı.