"Önümüzdeki günlerde anayasa değişikliğini gazi meclise getirmiş olacağız"

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 113. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.

Vesayet anayasasını değiştireceklerini belirten Yıldırım,  "Hazırlıklarımızda sona gelmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde anayasa değişikliği konusunu gazi meclise getirmiş olacağız." dedi.

Diğer siyasi partilerle ortak bir mutabakat zemini aramayı da sürdüreceklerini kaydeden Yıldırım, "Ondan sonra karar her zaman olduğu gibi aziz milletimizindir." ifadelerini kullandı. 

Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü. 

" Milletimiz bugün de değişim diyor ancak bugüne kadar Türkiye'ye değişim umudu verememiş olanlar o günden bugüne ne kendilerini ne söylemlerini değiştirdiler. Milletimiz değişim talebinin yankı bulduğu yegane adres bugün çok daha güçlenmiş olarak yine bu çatıdır. Ak Parti teşkilatıdır.Milletin değişim talebine karşı çıkmak maalesef eski tas eski hamam yola devam ediyorlar. Ancak kararı millet verir. ve milletin Türkiye'nin artık vakit kaybetmesine tahammülü yoktur. Bu büyük ülke artık çelişkilerle dolu vesayet anayasasıyla yoluna devam edemez.  İki de bir takınan sistem arızalarıyla ister istemez kriz üreten yönetim yapısının değişmesinin işleyen çare üreten bir sisteme geçilmesini millet istiyor."

Başbakan Yıldırım, milletin 15 Temmuz'da en açık şekilde demokrasiden asla vezgeçilemeyeceğini gösterdiğini ve hedeflerinin demokrasiyi verimli işletecek hükümet sistemini hayata geçirmek olduğunu kaydetti.