Yürürken vuruldu

İstanbul Beşiktaş’ta önceki gece saat 05.00 sıralarında Ortaköy Meydanı Muallim Naci Caddesi üzerindeki bir kafede bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Kavga esnasında taraflardan biri karşı tarafa silahla ateş açtı. Bu sırada cadde de yürüyen Erkan Bektaş ateşlenen rastgele ateşlenen silahın hedefi oldu. Kafasından yaralanan Bektaş, yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Bektaş, olay yerinde hayatını kaybederken zanlı kaçarak kayıplara karıştı.

Laf atma tartışması
Yaşanan olayın ardından Bektaş’ın yanında bulunan arkadaşları şoka girdi. Cinayete kurban giden Erkan Bektaş’ın ünlü bir gece kulübünde garson olarak çalıştığı öğrenildi.
Bir görgü tanığı ise karısına laf atıldığını iddia eden bir kişinin rastgele ateş ettiğini söyledi. Polis olayla ilgili olarak C.M, S.V, L.A ile E.C’nin gözaltına alındığını belirtirken kaçan zanlının her yerde arandığını açıkladı.

Top peşinde can verdi

Sakarya’da oynadığı topun peşinden yola koşan 14 yaşındaki Sezgin Bulut, bir Otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirirken sürücü ise kaçtı. Polis, kaza sonrası kaçan sürüyü yakalamak için mobese kayıtlarından aracın 54 B 0105 plakalı otomobil olduğunu tespit etti. Otomobili terk edilmiş olarak bulan ve bir firmadan kiralandığını belirleyen polis, sürücünün 35 yaşındaki A.D., olduğunu belirledi. A.D., bir gün sonra polis tarafından gözaltına alındı. A.D.’nin verdiği ifadede korktuğu için kaçtığını söylediği öğrenilirken, kazada ölen Sezgin Bulut da olaydan bir gün sonra toprağa verildi.

Muhtar bir yumrukla öldü

Denizli’de evrakları ve muhtarlık mührünü isteyen yeni muhtar Mustafa Kırat ile bunları belediyeye teslim edeceğini söyleyen eski muhtar 64 yaşındaki Nazmi Yıldız tartıştı. Kırat’ın azaları arasında bulunan Dilaver A., iddiaya göre, Yıldız’ın yüzüne yumruk attı. Kısa bir süre sonra yere düşüp baygınlık geçiren, kaldırıldığı hastanede beyin kanaması teşhisi konulan eski muhtar Yıldız, geçen üç günün ardından yaşamını yitirdi. Dilaver A. ve ağabeyi Veli A., gözaltına alındı. Babası Nazmi Yıldız’ın başına sert bir cisimle vurulduğunu ileri süren Gökhan Yıldız, “Bunu hak etmiyordu, çok üzgünüz. Olayda hatalı olanlar mutlaka cezasını çekmeli” dedi. 

Yolcu kapma yarışı: 3 ölü

Ankara’da İstanbul Yolu’ndan şehir merkezine doğru seyreden “Yenikent-Ortapınar-İlksan TOKİ-Sıhhıye” hattında çalışan belediye otobüsü, dün Sabah Şaşmaz Kavşağı yakınlarında Cuma Şahbaz yönetimindeki “Eryaman-Ulus” hattında çalışan özel halk minibüsüne arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle minibüs devrilirken, otobüs ise önce bir durağa sonra da yaya üst geçidine çarparak durabildi.

Bazı yolcular sıkıştı
Kaza nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma aracı sevk edildi. Devrilen minibüsün içinde sıkışan bazı yolcular, itfaiye ve çevreden gelen vatandaşların yardımıyla çıkarıldı. İstanbul Yolu’ndaki Jandarma Lojmanları’ndan da sağlık ekipleri ve askeri personel kurtarma çalışmalarına destek verdi.
Kazada, durakta bekleyen Mustafa Karagöz ve minibüste bulunan Ahmet Alıcılar, olay yerinde yaşamını yitirdi. Emin Ahmet Taşlıca’nın ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan bir kısmının ise durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Durumu ağır olan yaralıların, durakta bekleyen vatandaşlar olduğu belirtildi.

“Yol vermek istemedi”

Kaza nedeniyle İstanbul Yolu’nun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Yol, kaza yapan araçların çekicilerle götürülmesi ve temizlik çalışmalarının ardından trafiğe açıldı. Görgü tanıkları, belediye otobüsünün hızlı olduğunu, durağa yanaşmak isteyen minibüse yol vermek istememesi üzerine kazanın meydan geldiğini iddia etti. Kazanın, iki otobüsün durakta bekleyen yolcuları daha erken almak için acele etmesi nedeniyle yaşandığı da ileri sürüldü. EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.           

İşçi servisi geçitten uçtu

Hatay’da tarlada çalışan kadın işçileri taşıyan minibüsün kontrolden çıkarak üst geçitten düşmesi sonucu 3 kişi öldü. Kaza, dün sabah Antakya Otogarı yakınındaki üst geçitte meydana geldi. Sürücüsü açıklanmayan minibüs, üstgeçidin sonuna doğru kontrolden çıkarak yaklaşık 2 metre yükseklikten yola uçarak ters döndü. Kaza ardından çok sayıda ambulans sevk edilirken, 3 kişi öldü. Ambulanslarla Antakya Devlet Hastanesi’ne götürülen 1’i ağır 10 yaralı tedavi altına alındı.

Borç kavgası

İstanbul Bağcılar’da borç yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi, Hıdır Güngör tarafından bıçaklandı. Şahıs da silahını çekerek Hıdır Güngör’ü sokak ortasında silahla vurarak öldürdü.
Cinayet sonrası zanlı olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Haberi alarak olay yerine gelen Hıdır Güngör’ün akrabası Caner Güngör, kavganın borç meselesi yüzünden çıkmış olabileceğini iddia etti. Hıdır Güngör’ün diğer akrabası Soner Güngör ise vuran kişinin TIR şoförü olduğunu iddia ederek, “Buraya mal yüklemeye gelip, malı yükledikten sonra Tunceli’ye götürüyormuş. 1 saat önce ben oturuyordum yanlarında. Normal bir şekilde konuşuyorlardı, rakı içip mangal yapıyorlardı” dedi. Polis olay yerinden kaçan cinayet zanlısının yakalanması için çalışma başlattı.

Ustayı metal metre öldürdü

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde sıva yapmak için iskele kurmak istediği binanın yanından geçen elektrik hattının uzaklığını ölçmek isteyen Hayri Arslan, metal metrenin elektrik tellerine temas etmesi sonucu akıma kapılarak öldü. Gazipaşa’nın Aydın Mahallesi’ndeki olay, saat 14.00 sıralarında meydana geldi. 4 katlı inşaatta çalışan 35 yaşındaki Hayri Arslan, sıva yapmak için iskele kurmak istedi. İskele kuracağı alanın hemen önünden geçen elektrik hattının binaya uzaklığını ölçmek isteyen Arslan, 4’üncü kat balkonundan metal metreyi enerji hattına uzatınca akıma kapılarak yaşamını yitirdi.

‘Dur’ ihlaline polis kurşunu

Uşak’ta polis uygulama noktasından ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan sürücünün yönetimindeki otomobil, bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi. Araçtaki 4 kişiden 3’ü kaçarken, otomobilde kalan bedensel engelli Hakkı Orhan, iddiaya göre elindeki koltuk değneğiyle polis memuru B.A.B.’nın eline vurdu. Bu sırada tabancanın ateş alması sonucu göğsünden yaralanan Orhan, kaldırıldığı hastanede öldü. Kaçan diğer kişiler ise polis tarafından yakalandı. Otomobilde yapılan aramada 1 pompalı tüfek, bu silaha ait 11 dolu fişek ve çok sayıda içki şişesi ele geçirildiği belirtildi. Hakkı Orhan’ın çeşitli suçlardan poliste çok sayıda kaydının bulunduğu öne sürüldü.

‘Tahliyemi talep etmiyorum’

Kayseri’de Erciyes Kayak Merkezi’nden dönen Niğde Üniversitesi öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin davanın ilk duruşması yapıldı. Öğrencileri taşıyan midibüsün şoförü Durmuş Ozan, ağlayarak yaptığı savunmasında kazadan dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyleyerek, “ O araçta benim kız kardeşim de olabilirdi. Tahliyemi talep etmiyorum, tutukluluğumun devam etmesini istiyorum” dedi. Dava 9 Haziran’a ertelendi.

Sahil yolunda kaza: 1 ölü, 2 yaralı

İstanbul Maltepe Sahil Yolu’ndaki trafik ışıklarında, üniversite öğrencisi Kübra Sadıkoğlu’nun kullandığı otomobil taksiye çarptı. Taksi şoförü Mustafa Gürkoyun hayatını kaybederken, araç içinde sıkışan yolcu Tunca Büyükyüksel itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kübra Sadıkoğlu, uzun süre polis otosu içinde gözyaşı döktü.