Koronavirüs Bilim Kurulu dört bakanın katılımıyla toplandı. Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'ndeki toplantıya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'da katıldı . Kurulun aldığı kararları açıklayan Koca, en çok merak edilen soruyu da yanıtladı. Toplantı sonrası açıklama yapan Koca, "Risk ciddidir. Ne dünya ne Avrupa'nın geri kalanı ile ilişkileri tümden kesmek mümkün değil. Turizm ve Ticaretten sorumlu bakanlarımız bizlerle birlikteydi. Ticaret Bakanlığı maske gibi ekipmanların fiyatlarının yükselişi ile ilgili ön izin kararı alınmıştı. Özellikle vatandaşımızın ihtiyacı son derece önemli. İhracat izni öncelikle vatandaşın kolay erişilebilir olması gerekir. Birkaç vaka salgın değildir. Hayatımızı tedbirlerle düzene sokmalıyız. Koronavirüs tedbirlerimizden daha güçlü değildir" dedi.

GIDA ÜRÜNLERİNDE FAHİŞ FİYATLAR
Ticaret Bakanı Pekcan gıda fiyatlarının yükselişine dikkat çekti.

Koca'nın konuşmasından satırbaşları şöyle:
Bilim kurulu 60 derecenin üzerinde kolonyayı tavsiye ediyor...
Türkiyede tespit edilen hasta yurt dışı temaslı bir hasta. Genel durumu iyi.

Okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili, "Bugün gündemimizde değil. Salgının seyri bu konuyu belirler bu konuda gelişme olursa paylaşırız." 

Ersoy'dan turizmcilere: 
Sezon başlangıcını Nisan sonu ayarlayın.

Okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili soruyu da cevaplayan Koca, "Bugün gündemimizde değil. Salgının seyri bu konuyu belirler bu konuda gelişme olursa paylaşırız" dedi.

DÖRT ANA MADDE
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki açıklamasında şu sözlere yer vermişti: "Hızlı yayılan bulaşıcı hastalıklara karşı başarıyı dört şey tesis eder: Güçlü tedbir, süratli müdahale, yaygın sağlık altyapısı, güven verici bilgilendirme. Bu dördüne de sahibiz. Tedbirde birlikteyiz. Mücadeleyi birlikte vereceğiz. Her önemli olayı size titizlikle bildireceğiz" dedi.