Yalova'nın su ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Gökçe Barajı'nın yaklaşık olarak yüzde 82'si kurudu. Durum böyle olunca, bölge acil durum yönetimine girdi. Konuya ilgili açıklamayı Yeşil Körfez Su Birliği İşletme Sorumlusu Ertuğrul Kurt yaptı.

"ACİL DURUM YÖNETİMİNE GİRDİK"

İşletme Sorumlusu Kurt, yaptığı açıklamasında Acil Durum Yönetimine girdiklerini belirterek, "Acil durum yönetimine girdik. Bu sene eğer barajımızı istediğimiz gibi dolduramazsak, önümüzdeki yaz sıkıntılar yaşarız" şeklinde konuştu.

YÜZDE 18'E DÜŞTÜ

Gökçe Barajı'ndaki suyun doluluk oranı yüzde 18'e indi. Su seviyesinin inmesi, kuraklık endişesini arttırıyor. Gün içerisinde 90 bin metreküp su ile Yalova halkını besleyen baraj alarm veriyor. Yapılan açıklamada kentin bu durumda yalnızca 40 günlük suyunun kaldı.

40 GÜNLÜK SU KALDI

Pandemi döneminden dolayı su tüketiminde artış yaşandığını kaydeden Kurt, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

"İşletme Sorumlusu Ertuğrul Kurt, "Acil durum yönetimine girdik. Bu sene eğer barajımızı istediğimiz gibi dolduramazsak, önümüzdeki yaz sıkıntılar yaşarız" dedi.Gökçe barajımızda şu an su seviyemiz yüzde 17'lerde, bu da yaklaşık olarak 40 günlük suya tekabül ediyor. Şehrin günlük su ihtiyacı 90-95 bin bandında. Yağış dönemine girdik, yakın gelecekte çok büyük bir kesinti planlamıyoruz ama acil durum kuyularımız, Ortaburun ve Kurtköy hattımız şu an aktif. Acil durum yönetimine girdik. Ama bu sene eğer barajımızı istediğimiz gibi dolduramazsak, istediğimiz gibi yaz sezonuna giremezsek, önümüzdeki yaz aynı konuları bir daha konuşacağız. Şu anki sıkıntımız önümüzdeki yaza yönelik bir sıkıntı. Yakın gelecekte zaten 40 gün içerisinde kış mevsiminin geldiğini varsayıyoruz. 2014 yılında Eylül ayında aynı seviyedeydik. Şu an işte aralık, ocak gelmiş durumda. Yakın gelecekte su sıkıntısı çokta beklemiyoruz ama kış bu şekilde geçerse 2014 yılının yaz ayı olduğu gibi önümüzdeki 2021 yılı yaz ayında da problem yaşama ihtimalimiz yüksek"