Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, partisinin Kastamonu İl Kongresi’nde konuşma yaptı. Büyükataman, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında ifadeler kullandı.
 
Büyükataman şöyle konuştu:
“Uydu particikler vasıtasıyla Türk milletini ayrıştırarak, diz çöktürmek isteyen odaklar kirli operasyonlarına hız vermiş durumdadır. 'Hendek olayları döneminde Ahmet Davutoğlu başbakan olmasaydı inanıyorum ki birçok Kürt kenti tank, top ve uçaklarla bombalanırdı’ diyen bir densizin il başkanı olduğu partiden ‘gelecek’ umulmaz.
 
Günümüz Türkiye’sinde aksi yaşanıyormuş gibi hiç kimsenin etnik kökenine, dinine, mezhebine hatta inanıp inanmadığına bakmayan, devletin her vatandaşla ilişkisinin aynı samimiyette olduğu yeni bir vatandaşlık anlayışı getireceğini söyleyerek Türk devletine iftira eden bir müfteriden ‘deva’ beklenmez”
 
“AKILLI OLUN, MHP’NİN GÖZÜ ÜZERİNİZDE”
Türkiye´nin daha önce tecrübe ettiği çözüm süreci gömüleli çok olmuştur. Hâlâ bunun hayalini kuran seroklar, bölücülere babacan tavırla yaklaşanlar... Akıllı olun, çözüm çığlığı atmayın. MHP'nin gözü üzerinizdedir" dedi.
 
DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan, Gaziantep'te yaptığı konuşmada kimsenin etnik kökenine, dinine, inanıp inanmadığına bakmayan yeni bir vatandaşlık anlayışı getireceklerini söylemişti.