Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrenciler için 30 bin tablet daha dağıtılacağını ilan etti. Selçuk, yapmış olduğu açıklamasında, "30 bin tableti daha 10 gün içinde öğrencilerimize ulaştırmış olacağız" açıklamasını yaptı. Bunun üzerine öğrenciler MEB 30 bin tablet başvurusu araştırıyor.

10 GÜN İÇERİSİNDE TESPİT EDİLİP, DAĞITILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, online eğitim için ücretsiz 500 bin tablet dağıttı. Konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Bakan Selçuk açıklamasında 500 bin tabletin tedarik sürecinin tamamlandığını ifade ederek, 30 bin tabletin de 10 gün içerisinde öğrencilere ulaştırılacağını kaydedildi.

YIL SONUNA KADAR ÖĞRENCİLERE DAĞITILACAK

Bakan Ziya Selçuk, açıklamasında 30 bin tablet dağıtımıyla ilgili, "Dağıtımını gerçekleştireceğimiz 500 bin tablet bilgisayarın tedarik süreci tamamlanmakta olup yıl sonuna kadar öğrencilerimize teslim etmiş olacağız" dedi.

ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU

Online eğitim döneminde tablet ihtiyacı olan öğrenciler, başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor. Tablet bilgisayarlar öncelikli olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere hızlı bir şekilde ulaştırılacak. İhtiyaç sahibi öğrenciler ise eğitim çağındaki kardeş sayısı, gelir düzeyi, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi veriler ön planda tutulacak.