Kurtulmuş: Münbiç konusunda kararlılık devam ediyor

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Münbiç'in boşaltılması 

Kurtulmuş, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'ın Türkiye ziyaretine ilişkin, "Münbiç konusundaki kararlılığımız dün itibarıyla Türkiye'yi ziyaret eden ABD Genelkurmay Başkanı'na açıklıkla ifade edilmiş, en baştan verilen sözler gereği, Münbiç'in bir an evvel PYD tarafından tamamıyla boşaltılmasının önemi dikkatle ifade edilmiştir. Münbiç konusunda kararlılık devam ediyor." dedi.

Sınıra askeri sevkiyat

Türkiye'nin sınır bölgesine yapılan askeri sevkiyatın sürdüğünü ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Son günlerde Türkiye'nin sınır bölgesine yapmış olduğu askeri sevkiyat, Türkiye'nin olası tedbirleri çerçevesinde atılmış olan bir adımdır. Onun için Rakka'nın, tamamı Arap olan bir kentin, Arap olmayan unsurlar tarafından ele geçirilmesi ve onlar tarafından yönetilmesinin, herhangi bir şekilde bölge barışına katkıda bulunmayacağını ifade etmek isteriz."

Diyarbakır'daki saldırı

Kurtulmuş, Diyarbakır'daki terör saldırısını DEAŞ'ın üstlendiği iddiasının hatırlatılması üzerine, "Daha olayın dumanları tüterken, bombaların dumanları çıkarken, uluslararası bir haber ajansının bu meseleyi PKK'nın üzerinden alıp, PKK'nın yükünü hafifletme yolundaki çabalarını da anlamak mümkün değildir." dedi.

"Böyle bir bildiriyi yazacak zemini bulamayacaklardı"

CHP'nin Parti Meclisi bildirgesine ilişkin soruya Kurtulmuş, "Neredeyse ölümün kıyısından dönmüş bir siyasi heyete, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, 'Bu örgütlerle işbirliği halinde hareket ediyorsunuz.' demek, haksızlıkların en büyüğü olsa gerek. Eğer 15 Temmuz akşamı bu hain çete mensupları kendi amaçlarına ulaşmış olsalardı, Cumhurbaşkanımız, belki bizler hayatta olmayacaktık ama Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP'li arkadaşlarımız da bilsinler ki onlar da böyle bir bildiriyi yazacak zemini bulamayacaklardı." yanıtını verdi.