Irak'taki Kürt bölgesinde 'IŞİD narı' alarmı... Tarım ve Su Kaynakları yetkilileri Suriye’de IŞİD’in işgal ettiği bölgelerden Kaçak yollarla meyve getirildiğine dikkat çekerek, “Meyvelere teröristler tarafından zehir enjekte edilmiş olması ihtimali var” uyarısında bulundu.
 
 Rûdaw’ın haberine göre Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı Satış ve Pazarlama Müdürü Nuri İsmail, meyve kaçakçılığının engellenmesi için hareket geçilmesini istedi.
 
İsmail, “Suriye’den gelen narların zehirli olması ihtimali mevcut. IŞİD zehir enjekte etmiş olabilir. Ayrıca IŞİD o kargoların içine bomba da yerleştirebilir” dedi.
 Ormancılık Müdürü Hüseyin Hama Kerim, “Çiftçileri düşünmeyen bazı tüccarlar, gıda güvenliğini hiçe sayarak, sırf kendi menfaatleri uğruna Suriye’den kaçak yollarla nar ithal ediyorlar” ifadelerini kullandı.
 
YAKLAŞMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ
 
Sözkonusu ticaretin “ihanet” ve “düşmanla işbirliği” olduğunu söyleyen Hüseyin Hama Kerim, şehir girişlerindeki karargah ve kontrol noktalarının yetkililerini suçladı.
 
Erbil Emniyet Müdürü Tarık Ebu Zeyid, IŞİD’le sınır olan hiçbir karargahları olmadığını belirtti. Emniyet Müdürü, Peşmerge Güçleri’nin sınırlarda IŞİD’e karşı savaştığını ve hiçbir aracın yaklaşmasına izin vermeyeceğini dile getirdi.
 
SATIŞINA İZİN VERMİYORUZ
 
Gümrük yetkilileri ise, Suriye’den getirilen narların satışına izin vermediklerini ancak mallara el koyma yetkileri olmadığını kaydetti.
 
Bir nar toptancısı ise “Rüşvet verilerek yürüyen bir işle boşuna kendinizi yormayın” dedi.
İsminin gizli tutulması şartıyla konuşan meyve toptancısı, “Her gece rüşvet karşılığında kaçak yollarla 5 kamyon nar ithal ediyoruz. Sabah kadar hepsini elden çıkarıyoruz” bilgisini verdi.