Korona virüs pandemisine karşı herkesin kullandığı maskeleri en üst seviyeye çıkartan uzmanlar sonunda virüsü tamamen öldüren maske üretmeyi başardı.

5 KATLI YENİ MASKE ÜRETİLDİ

Nottingham Trent Üniversitesi’nde görev yapan bilim insanı tarafından geliştirilen antiviral yüz maskesinin nano bakırdan yapılmış antiviral katmana sahip ve 5 katlı olduğu kaydedildi.

Yeni maske ile ilgili yapılan çalışmalarda bakırın, virüsle temas ettiğinde salınan iyonlara sayesinde virüsü yok ettiği tespit edildi.

VİRÜSÜ ÖLDÜRÜYOR

Maskenin tasarımcısı Dr. Gareth Cave maske ile ilgili yaptığı açıklamada, "Geliştirdiğimiz maskenin temas halinde virüsleri etkisiz hale getirdiği kanıtlandı; antiviral katman, filtre katmanları tarafından bloke edilen virüsü öldürüyor" açıklamasını yaptı.

Ayrıca Dr. Cave, “Geleneksel cerrahi tıp maskeleri sadece virüsün maskeye girmesini veya çıkmasını engelliyor. Maskeye hapsolan virüsü öldürmek için farklı bir mekanizması yok. Yeni antiviral maske, mevcut bariyere ek olarak virüsü öldüren bir teknolojiye de sahip. Bariyer katmanını maskenin her iki tarafına da ekledik, böylece yalnızca kullanıcıyı değil etrafındakileri de koruyor.” ifadelerini kullandı.

YENİ MASKE FİYATI İLAN EDİLMEDİ

Aralık ayından itibaren maskelerin satılacağı öğrenilirken araştırmacılar maskenin fiyatını açıklamadı.