İşte Kobani protestolarının 3. gününde yaşanan sıcak gelişmeler...

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar 25’inci gününde de devam ediyor.
 
Sabah saatlerinden itibaren başlayan çatışmalarda yoğun silah sesleri duyulurken, Kobani’den sürekli dumanların yükseldiği gözlendi. 

IŞİD militanları kentin sınır kapısına saldırılarını yoğunlaştırdı. 

Çatışmalar sebebiyle çok sayıda kurşun da Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine düşmeye devam ediyor.

MERSİN: POLİSLERE ATEŞ AÇILDI

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto etmek isteyen gruptan polis ekiplerine ateş açıldı. Saldırıda 4 polis yaralanırken, çevrede toplanan ülkücü bir grup protestocuların üzerine yürümek istedi.
 
Tarsus'ta Gazipaşa, Fahrettinpaşa, Şahin, Girne, Barbaros, Çağlayan, Tozkoparan Zahit ile Fevziçakmak Mahallesi'nde IŞİD'in Kobani'ye dönük saldırılarını protesto gösterileri düzenlendi. Emine Boro İlkokulu bahçesinde bulunan ana okulunun 2'nci katına molotof kokteyli atan göstericiler, Mersin-Adana D-400 karayolunun 3 ayrı noktası ile Fahrettinpaşa ve Gazipaşa Mahallesi'nde hemzemin geçidi de ateşe verdi. Gösteriler sırasında Fahrettin Paşa Mahallesi'nde 4 polis av tüfeği ile yaralandı. İlçede polislerin yaralandığını öğrenen ülkücü grup, 4 ayrı noktadan yürüyüşe geçerek eylemlerin yoğun olduğu bölümlere geldi. Ülkücü grup, slogan atarak mahalle girişinde önlem alan ve gösterilere müdahalede bulunan polislerin yanına gidip, birlikte hareket etmek istedi.

Polislerin ikna ederek evlerine dönmelerini istediği ülkücü grup ikna olmayınca Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amiri Mehmet Tüfek, 'Akrep' olarak bilinen zırhlı aracının üzerine çıkarak megafon ile gruba seslendi. Tüfek, "Biz gerekli müdahaleyi yapıyoruz, sizlere teşekkür ediyoruz. Lütfen evlerinize dönün. Sizlere bir şey olması bizi üzer" diyerek grubun dağılmasını istedi. Ancak, kalabalık grup bir türlü dağılmadı. 
 
Bunun üzerine Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç ile Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Şevket Can, kalabalıktan sağduyulu olmalarını istedi. Konuşmaların ardından kalabalık grup dağıldı.

BDP BİNASI ATEŞE VERİLDİ 
 
Şehit Mustafa Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi'nde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe binası kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verildi. Binadan dumanların yükseldiğini gören bir kişi tarafından durumun itfaiyeye ve polise bildirilmesi üzerine olay yerine gelen TOMA ve 2 itfaiye aracı ile binadaki yangına müdahale etti. Yangın nedeniyle ilçe binası kullanılamaz hale geldi. Çevrede önlem alan polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

AYDIN SOKAKLARINDA IŞİD GERGİNLİĞİ

Aydın’da, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto bahanesiyle izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti. Bir polis memurunun yaralandığı olay sırasında aracıyla eylemin ortasında kalan sürücünün yardımına güvenlik güçleri yetişti.

Aydın’da son iki gündür süren IŞİD protestoları, bu gece Efeler ve Nazilli ilçesiyle Germencik ilçesine bağlı Ortaklar Mahallesinde devam etti. Akşam saatlerinde Efeler ilçesi Ovaeymir ve Osman Yozgatlı mahallelerinde toplanan göstericiler, Tellidede kavşağına kadar yürüdü. Burada Çevik Kuvvet barikatıyla karşılaşan grup, polisin dağılın uyarılarına taş atarak karşılık verdi. İlk önce TOMA’dan sıkılan tazyikli suyla dağıtılan grup üyeleri daha sonra ara sokaklarda toplanarak mahalle aralarında yeniden polise taşlı saldırı gerçekleştirdi.
 
Kaldırım taşlarını ve ellerine geçirdikleri malzemeleri polise atan gruba TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi. Yaklaşık iki saat boyunca ara ara toparlanarak yeniden saldırıya geçen grup, polisin aldığı sıkı tedbirler karşısında bir süre sonra dağıldı. Mahalle aralarına doğru çekilen göstericiler, yol güzergahında bulunan polis merkezi ve PTT şubesini taşladı. Kısa süre Aydın-İzmir otoyolunu da yoldan geçen araçlara taş atarak trafiğe kapatan grup, karanlıktan da faydalanarak ara sokaklarda dağılarak eylemlerini sonlandırdı.

ARACIYLA EYLEMİN ORTASINDA KALDI

Aracıyla seyir halindeyken bir anda kendisini eylemin ortasında bulan sürücü, yaşadığı panikle aracını stop ettirdi. Telaşla bir türlü aracını çalıştıramayan sürücünün imdadına polisler yetişti. Stop eden aracı itekleyerek eylemin ortasından kurtaran polis memurları, sürücünün aracını çalıştırmasına yardım etti.

Bacağına isabet eden bir taş ile hafif şekilde yaralanan bir Çevik Kuvvet polisi, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri, eylemler sırasında ve sonrasında geniş güvenlik önlemleri aldı.

ADANA: 'IŞİD'ci misin?' diye sorup, öldürdüler

Adana'da evinin önünde oturan bir kişi, kimliği belirlenemeyen kişilerce bıçaklanarak öldürüldü.
Adana'da farklı mahallelerde göstericiler yer yer lastik yakıp barikatlar kurup gece de eylemlerini sürdürdü. Merkez Yüreğir ve Seyhan İlçeleri'nin 8 mahallesinde izinsiz gösteri düzenleyen gruplara, polis TOMA ve akrep diye tabir edilen zırhlı araçlarla müdahale ederek biber gazı ve tazyikli su sıkıp dağıtmaya çalıştı.
 
IŞİD'Cİ MİSİN DİYEREK BIÇAKLADILAR
 
Olayların devam ettiği saat 21.00 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Çamlıbel Mahallesi'nde küçük bir grup ile evinin önünde oturan vatandaş arasında tartışma çıktı. İddiaya göre gruptakiler evinin önünde oturan adama 'Sen IŞİD'ci misin?' diye çıkıştı. Gruptakilerle evinin önünde oturan vatandaş arasında bu nedenle çıkan tartışmaya bir komşusu da katıldı. Tartışma sırasında gruptakiler evinin önünde oturan adama ve komşusuna bıçakla saldırdı. Aynı dakikada pompalı tüfek sesi de duyuldu. Kimliği açıklanmayan adam olay yerinde hayatını kaybederken komşusu yaralandı. Kimliği açıklanmayan kişinin ölüm nedeninin belirlenmesi için cenazesi otopsiye gönderildi.
 
Protestolar sırasında yaralananlar TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Polis mahalleyi çembere alarak olayın failleri belirlemeye çalışıyor.
 
Öte yandan kentin bazı güney mahallelerinde ana yollar lastik yakılarak kapatılmak istenince polis biber gazı kullanarak göstericileri dağıttı. Yüreğir İlçesi'nin bazı mahallelerinde de yer yer protestocular, IŞİD sempatizanı olduğunu öne sürdükleri kişi ve işyerlerini hedef aldı. İş yeri sahiplerinin de eylemci gruplara karşılık verdiği belirtildi. 

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

 İstanbul Valiliği, dün yaşanan Kobani protestolarında 3’ü polis, 52 kişinin yaralandığını açıkladı.

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto eden PKK taraftarları Türkiye genelinde eylemler düzenliyor. İstanbul’da eylemlerin olduğu illerden biri. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, bu eylemler kapsamında dün 3’ü polis, 52 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada, “İlimizde 08.10.2014 Çarşamba günü kanun dışı gösteriler yapılmış ve çıkan olaylara güvenlik kuvvetlerimiz tarafından müdahale edilmiştir. 66 göstericinin gözaltına alındığı olaylarda, 3'ü Polis Memuru olmak üzere toplam 52 kişi yaralanmıştır.Kolluk kuvvetlerimiz, kamu düzeni ve güvenliği ile halkın huzurunun bozulmasına yönelik eylemlere karşı her türlü tedbiri almış olup gerektiğinde müdahalede bulunmakta tereddüt göstermemektedir. Halkımızı, her türlü tahrik ve provokasyona karşı sağduyulu ve serinkanlı tavrını korumaya davet ediyoruz.” denildi.