Edirne Belediyesi ve Türk Kızılay Kan Merkezi işbirliği ile kampanya düzenlendi. Vatandaşların kan vermesini desteklemek adına, Edirne'nin Keşan ilçesinde kan veren ilk 300 kişiye 5 litrelik yağ verilmesine yoğun katılım gösterildi.

SOSYAL MESAFE HATIRLATMASI

Kampanyaya rağbet gösteren vatandaşlar, yoğun bir katılım sağladı. Kuyrukta bulunan vatandaşlara, yoğunluktan dolayı ara ara sosyal mesafe uyarıları yapıldı.

İLK BAĞIŞÇI FORMU EVİNDE DOLDURDU

İlk kanı veren bağışçı, bağış formunu evde doldurarak, "Bugün kan bağışı yapanlara 5 Litrelik yağ hediyesi verilecek. Bu da bir etken, 5 litrelik bir yağ bugün 60 lira. Ben internetten çıkardım, hazırdı kağıtlarım evde doldurdum" ifadelerini kullandı.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK ADINA

Edirne Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yaptığı açıklamasında kan veren ilk 300 kişiye 5 litre yemek yağı verdiklerini söyleyerek şu açıklamay yaptı:

"Kampanyanın ilk saatlerinde kuyruklar oluştu. Bir damla kanın bedeli paha biçilemez. Ancak belediye ve kurumlarla işbirliği içerisinde farkındalık oluşturma adına kan bağışlayan ilk 300 kişiye 5 litrelik sıvı yağ veriyoruz. Ayrıca sosyal medya üzerinden başlattığımız ’En çok kim kan verecek?’ şeklindeki meydan okuma kampanyasında da kurumlara çağrıda bulunduk. Kurumlar da buna kayıtsız kalmadı"