Olayda 1 İsrailli öldü, 5 kişi yaralandı. Polis, eylemciyi vurarak öldürdü. Çevredeki hastanelere kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı.
 
Aralarında otobüs şöförünün de bulunduğu 5 kişi yaralanırken 25 yaşındaki bir kişi, araçta sıkışarak hayatını kaybetti. Çevredeki hastanelere kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı.
 
İSRAİL SINIRLI ATEŞKESİ BOZDU
 
Öte yandan İsrail Gazze'nin güneyindeki Refah kentini dışarıda tutarak ilan ettiği tek taraflı ateşkes başladıktan sonra Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampı'nda bulunan bir evi vurdu. Saldırıda ilk belirlemelere göre bir çocuk öldü, 30 kişi yaralandı.
 
İsrail'in pazartesi günü saat 10:00'da başlayacağını duyurduğu tek taraflı ateşkes yine İsrail tarafındna bozuldu. İsrail, Gazze'nin güneyinin ateşkes kapsamında olmadığını açıklamıştı.
 
İsrail, Gazze Şeridi’nin batısındaki Şati Mülteci Kampı'nda bir evi bombaladı. İlk belirlemelere göre saldırıda 6 yaşındaki bir kız çocuğu öldü, 30 Filistinli yaralandı.
 
Gazze'deki Al Jazeera muhabiri Vail Dahduh'un saldırıdan sonra konuştuğu bir Filistinli evlerinde otururken bir anda saldırıya uğradıklarını söyledi. Kucağında yaralı oğlunu taşıyan baba, "Ateşkes var diyorlar ama görün işte ateşkesi" diye konuştu.
 
Gazze'deki bir başka Al Jazeera muhabiri Cifara Budeyri'yse, İsrail ordusunun Gazze'deki tünellerin yıkımı konusunda değerlendirme yaptığını söyledi. Cifara, Şati Mülteci Kampı'nda, Bekri ailesinin evine yapılan saldırının ardından Gazze'den Aşkol ve Aldot'a füze fırlatıldığını söyledi.
Budeyri askeri kaynaklara dayanarak İsrail'in Gazze sınırına duvar örme gibi bir planının olduğunu ve duvarın tünellerden sızmaları önlemek için yerin derinliklerine doğru örüleceğini belirtti. Ancak Budeyri bu yöndeki haberlerin henüz tam olarak doğrulanmadığını söyledi.
Son saldırıyla birlikte Gazze'de pazartesi günü öldürülen Filistinli sayısı 25'e yükseldi. Saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana 1841 Filistinli hayatını kaybetti. Yaralı sayısı 10 bine yaklaştı.