Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi bir tabyada bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın yakınları, adliye binası önünde olayı protesto etti.
Adliye binası önünde toplanan Aydın'ın amcası Burhan Alibeyoğlu ve diğer yakınları Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü ile görüştü.
Alibeyoğlu, çıkışta yaptığı konuşmada, Köylü'nün kendilerine olayın faalini yakalamaya çalıştıklarını söylediğini belirterek, ''Cesedi zaten biz bulduk. Telefon ettik 45 dakika sonra polis zahmet etti ve olay yerine kadar teşrif ettiler'' dedi.
Köylü'nün failin kamera görüntüleri aracılığıyla bulunabileceğini anlattığını ifade eden Alibeyoğlu, ''Başınız sağ olsun, geçmiş olsun' dedi. Bizim de 'başımız sağ olacak mı olmayacak mı?' bilmiyoruz. Buradan benim anladığım tek şey biz yapacaksak biz yapacağız. Bunlar beni ikna edemediler, adam yakalanmış beni ikna edemediler. Adam yakalanmış ne olacak ki devlet içeride besleyecek'' diye konuştu.
Daha sonra Kars Valiliği önüne geçen gruptakiler, Vali Eyüp Tepe'nin kendileriyle görüşmesi için oturma eylemi yaptı.
Gruptakilerle görüşen Tepe, ''Ben kaçırmışım gibi tepki gösteriyorsunuz. 'Vali nerede' diye neden bağırıyorsunuz? Ben kimseden kaçınmam beni tanıyanlar tanır'' ifadelerini kullandı.
Acılarının büyük olduğunu ve konuya ilişkin araştırmalarının devam ettiğine vurgu yapan Tepe, şunları kaydetti:
''Spekülatif şeylere gerek yok. Bizler de en az sizin kadar bu konuyla alakalı duyarlı olmaya çalışıyoruz. Acınızı anlıyoruz. Ben bu tepkiye de bir şey demiyorum, olabilir. İstanbul'un göbeğinde de oldu mu olay? Faili de bulalım ondan sonra bunun değerlendirmesini birlikte yapalım. Şu anda biz mahkeme kurmadık kimseyi yargılamıyoruz. Saygı duyuyorum. Bu çocuğun kaybolması benim de 3 tane oğlum var. En az sizin kadar ben de o acıyı duyabilecek durumdayım. Sizin çocuğunuzun başına gelebilecek benim de çocuğumun başına gelebilir. Ben buradayım çocuğum Ankara'da. Siz benim empati yapmadığımı düşünüyorsanız en az sizin kadar ben de empati yapıyorum. Şu aşamada yapabileceğimiz ne varsa yapıyoruz. Hepinizi şu anda mümkün olduğunca sakin olmaya davet ediyorum. Biz şu aşamada emniyet ve valilik olarak elimizden geldiğince bu failin yakalanması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu olayı çözecek yine emniyet.''