Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bir süredir gündeme taşınan "15 Şubat'ta restoran ve kafeler açılacak" iddiasına resmen yanıt verdi. Kontrollü ve yeni normal kurallar çerçevesinde bir hazırlık yapılarak girilmesi gerektiğini belirten Kara tarafından, önemli bir açıklama yapıldı.

AŞILAMA BAŞLIYOR

Bugün Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda analizleri tamamlanan Çin koronavirüs aşısına Acil Kullanım onayı verildi. Onay verilmesiyle birlikte Bakan Koca ve koronavirüse yakalanmamış Bilim Kurulu üyeleri aşılarını oldu. Aşılamanın başlamasıyla birlikte salgının kontrol altına alınması hedefleniyor.

RESTORAN VE KAFELER AÇILACAK MI?

Bilim Kurulu Üyesi Kara, 15 Şubat'ta restoran ve kafeler açılacak iddiasına ilişkin şu açıklamaları yaptı:

"Bizim öncelikle birkaç parametreyi birlikte değerlendirmemiz gerekiyor. Bir an evvel kendimizi, kontrollü ve yeni normal kurallar çerçevesinde bir normale dönüşe hazırlamamız gerekiyor. Özellikle çocuklarımızın okulları, gençlerimizin üniversiteleri ve ekonomik yaşamın devamı için aynı şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Öncelikle bizim temel amacımız sağlık ve olmazsa olmazımız kayıplarımızı azaltmak. Ama hemen bunun arkasında bir planlamanın olması gerekiyor. O bakımdan aşılar çok önemli. Özellikle kayıplarımızı hızla azaltabilirsek, risk grubundaki büyüklerimizi aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR