İstanbul’un çeşitli bölgelerindeki faaliyetlerle siyasete  katılan Ayhan Bölükbaşı,  Güngören ve Esenler Belediyesi’nin kurucuları arasında yer aldı. 2000 yılından  2008 yılına kadar İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Spor A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü görevini sürdürdü. 2017 yılında İYİ Parti’nin kurulma faaliyetleri sürerken Bölükbaşı,  ‘Cesurlar hareketinin lideri’ olarak ifade ettiği Meral Akşener’in, partinin kurucular kurulu üyeliği görevini kendisine teklif ettiğini ve emin telakki ederek görevi kabul ederek yoğun gayret ve çabaya da göğüs gererek İYİ Parti’nin iktidar yürüyüşünde yer alıyor.

AK Parti İstanbul’u neden kaybettiğini sorgulamalı

AK Parti’nin ilk 10 yılı içerisinde özellikle İstanbul genelinde içinde yer aldığını kaydeden İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ayhan Bölükbaşı, “AK Parti İstanbul’u neden kaybettiğini sorgulamalı. AK Parti yerel seçimlere giderken adeta burundan kıl aldırmaz noktadaydı. Anadolu ve İstanbul’da yaşayan yurttaşlarımızın muhteşem bir irfanı vardır. Olayları çok iyi izler ve gözler. Gerektiğinde de gereğini yapar. Gerek 31 Mart’ta, gerekse 23 Haziran’da İYİ Parti olarak İstanbul’da değişimi sağlatacağımıza inanmıştık. Başardık” şeklinde konuştu. Enkaz edebiyatının İstanbul’un alınmasıyla yapılamayacağını ifade eden Bölükbaşı, göz ardı edilemeyecek bir gerçeğin olduğunu belirterek, “ İBB tarihinde bu kadar borcu hiçbir zaman yaşamamıştır. Yani Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde 28 buçuk katrilyon borçla devraldı. İBB’nin şöyle bir özelliği var; 80 öncesi merkezi hükümete kefil olan bir kurumdu. Şimdi ise borç batağında olan bir belediye devralındı” dedi. Ekrem İmamoğlu’nun 15 aylık başkanlık sürecinin ve yaptıkları değerlendiren İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ayhan  Bölükbaşı, İBB’nin faaliyetlerini başarılı bulduğunu söyledi.

“HDP ile HDP seçmenini aynı kefeye koyamayız”

HDP’nin yerel seçimlerde Millet İttifakı’na yönelik desteğinin ve iş birliğinin söz konusu olup olmadığını soran SalihSütlan’a Ayhan Bölükbaşı şu yanıtı verdi: “Bizim HDP ile iş birliğimiz yok. Bizim aday çıkardığımız illerde HDP’de aday çıkardı. Hangi iş birliği? HDP İstanbul’da Millet İttifakını desteklemedi. HDP tüzel kişiliktir. HDP’li 6 milyon insana yönelik ithamda bulunamazsınız” dedi. HDP ile HDP seçmenini aynı kefeye koymamak gerektiğini belirten Bölükbaşı, İstanbul’daki yerel seçimde yalnız HDP seçmeninin değil 300 bin AK Parti seçmeninin de Ekrem İmamoğlu’na oy verdiğini belirtti.

HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Meral Akşener’i kast ederek kahvaltı çağrısına Ayhan Bölükbaşı, İYİ Parti’nin ve Genel Başkan Meral Akşener’in gereken cevabı verdiğini hatırlatarak, “Bu açıklamaların üzerine Ayhan Bölükbaşı olarak veya bir başkası olarak başka bir açıklama yapılamaz. Genel Başkanım ne dediyse odur. Onun söylediği sözün altına hepimiz imzamızı atıyoruz. İYİ Parti, halkta ve seçmende çok ciddi karşılık buldu. Bütün kamuoyu oylamalarında İYİ Parti yükselen değerdir” dedi.

Dünyada adalet, demokrasi, siyasi ve ekonomik anlamda gelişmiş ülke yöneticilerinin hep kadın liderlerden oluştuğunu kaydeden Ayhan Bölükbaşı, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i, İngiltere eski başbakanlarından Margaret Thatcher’ı örnekvererek, “İnanıyorum ve inancım tam. Bu ülkenin getirilmiş olduğu bu noktadan çıkış yolu bulması için ülkenin yönetimine bir kadın elinin, anne elinin ve abla elinin değmesi gerekiyor. Şefkatli ellerin değmesi gerekiyor. Bu şefkatli el de sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’dir” dedi.

Erdoğan’ın kafasında erken seçim var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 25 yıllık siyasi geçmişinin olduğunu kaydeden Bölükbaşı, İstanbul’da gerçekleşen ikinci yerel seçimin gününden itibaren Erdoğan’ın kafasında erken seçimin olduğunu kaydetti. İki buçuk yıllık başkanlık sisteminin ülkenin ilerleyişinde hiçbir etkisinin olmadığını kaydeden İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ayhan Bölükbaşı, 17 yıl ülkeyi tek başına yöneten mevcut hükümetin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkacak karara yönelik hiçbir sorun yaşamadıklarını da sözlerine ekledi.

Milli meselelerde muhalefet partilerinin engel olmak gibi bir tepkisinin olmadığını kaydeden İYİ Partili Bölükbaşı, “Milli meselelerin hiçbirinde Millet İttifakı’nın bir şerri olmamıştır. Libya meselesinde de yaşanmamıştır” dedi. Libya’da neler yaşandığını öğrenmek istediklerini belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in çağrısına kayıtsız kalmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile heyetlerin durumu açıklamak için tüm siyasi partilere ziyarete gönderdi. Libya konusuyla ilgili İYİ Parti’ye de geldiklerini kaydeden Bölükbaşı, “Genel Başkanımız Libya meselesine ilişkin gelen misafirlere dört soru sordu. Bununla alakalı net cevap alınamadı. Mesele millet ve memleket meselesi” dedi. Ülkenin bekasının söz konusu olduğu durumlarda hiçbir şeyin umurlarında olmayacağını ifade eden Bölükbaşı, ülkenin menfaatlerinin göz ardı edilemeyeceğini bildirdi.

 Türkiye’deki her bir ferdin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a tepki göstermesi ve gereken cevabı verilmesine yönelik adımları atmasının önemli olduğunu belirten Ayhan Bölükbaşı, “Dış politikada hiç kimse Cumhurbaşkanı Erdoğan’a parmak sallayamaz. Macron işine baksın. Parmak sallayanların parmaklarını bu necip Türk milleti kırmıştır. Bugün de kırar” açıklamasını yaptı.