Berat Albayrak'ın ani istifa kararı AK Parti'de bölünme yaşattı. Partide "damat" gücünden hoşnut olmayanlar Berat Albayrak'ın istifasının ardından sosyal medyada paylaşım üstüne paylaşım yaptılar. Gözlerin çevrildiği Saray'ın kararı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifayı kabul etmesini bekleyen grup sosyal medya trollerini harekete geçirdi.

SOYLU'YA ÖZENDİLER!
Hatırlanacağı üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ani bir kararla istifa etmiş sonrasında özellikle sosyal medyada başlatılan kampanyalar ve bazı noktalarda sokağa çıkan vatandaş görüntüleriyle istifa kabul edilmemişti. Parti içinde Soylu'nun bu şekilde daha da güçlendiği yorumları gelmişti.

Hatta Süleyman Soylu'nun istifa ettiği gün, Albayrak'a yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi eleştirel bir haber paylaşarak istifayı "olağan gelişme" olarak açıklamıştı.

Benzer bir yöntemi Albayrak sevenler de gerçekleştirmek istedi. "SeninleyizBeratAlbayrak" hastagiyle Twitter'da kamuoyu oluşturmak isteyen troller hedefledikleri başarıya ulaşamadılar.

Mesajı paylaşan kişiler son derece az kişiydi ve bot hesap destekleri de yetersiz kaldı. Türkiye gündemine çok kısa süreliğine giren "SeninleyizBeratAlbayrak" mesajının yerini sabah saatlerinde bambaşka bir kampanya aldı!

ALBAYRAK'A KARŞI KAMPANYA
Berat Albayrak'a sosyal medya üzerinden verilen destek karşılık bulmazken, karşı hamle bu sabah saatlerinde geldi. 

"ReisNeDerseO" etiketiyle açılan başlık saatler içinde binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Başlığı açtıran ise AK Parti içinde Albayrak'ı istemeyenlerdi. Trollere verilen talimatla Türkiye gündemine sokulan paylaşımlarda özetle şu mesajlar verildi:

"Erdoğan'ı zor durumda bıraktı"
"Kim giderse gitsin tek gerçek Erdoğan"
"İstifa edilmez görevden alınır"
"Bu dava yarı yolda bırakılmaz"

Mesajların bir kısmında Süleyman Soylu'ya verilen destekler de yer aldı.

İşte o paylaşımlardan bazıları: