Zeytinburnu Mithatpaşa tramvay durağına yakın bir apartmanın girişinde bulunan dükkanda patlama meydana geldi. Patlamanın plastik ve karton ürünler satan bir iş yerinde meydana geldiği öğrenildi. Şiddetli patlama nedeniyle bina harabeye döndü. Yaralılar, çevre hastanelere kaldırıldı. Patlama nedeniyle çevrede büyük panik yaşandı. Oay yerine ambülans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

HAMİLE KADIN BALKONDAN ATLADI

Patlamanın ardından hamile bir bayanın binadan atladığını söyledi.

İlk müdahaleyi 5-6 tane yangın tüpüyle kendisinin yaptığını belirten bir vatandaş, “Doğalgaz değil bomba patlaması gibiydi. Marketin içerisindeydik. Biranda büyük bir patlama oldu dışarıya çıktığımızda içerideki eşyalar hala dışarı fırlıyordu. Hamile bir bayanın da çevredekilerin yardımıyla çıktığını ve yanan bir arabaya patlamasın diye yangın tüpüyle müdahale edildiğini gördüm. İçeride aynı dükkanda 2-3 kişinin olduğunu söylüyorlar. Birinci kattan atlayan hamile bayan dışında binadan çıkan olduğunu görmedik.” ifadelerini kullandı.

MAHSUR KALANLAR OLDUĞU İDDİASI

Patlamanın gaz sıkışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor.

Patlamanın meydana geldiği imalathanenin içinde mahsur kalanlar olduğu öne sürülüyor.

ARAÇLAR DEVRİLDİ

Patlamanın şiddetiyle bazı araçlar devrildi.

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR 

Zeytinburnu’nda meydana gelen patlamada yaralananların yakınları, hastane önünde kaygılı bir şekilde bekliyor. Yakınlarından haber alamayan vatandaşlar, yetkililerden bilgi almaya çalışıyor.

Beştelsiz Mahallesi'nde Mithatpaşa tramvay durağı civarında 4 katlı bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. Olayda çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bu arada, yaralılar hastanelerde tedavi altına alınırken, yaralı yakınları da hastanelere akın etti. Yaralı yakınları endişeli gözlerle yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgi almaya çalıştı.