CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk getirilen tebdirler hakkında bazı bilgiler paylaştı. Öztürk'ün aktarıklarına göre İstiklal Caddesine artık sadece 7 bin kişi girebilecek. 3 metrekareye bir kişi düşecek ve Caddenin girişinden tünel sonuna kadar toplamda 7 bin kişi bulunacak. Önlemler yarından itibaren hayata geçecek.

İSTİKLAL CADDESİNDE YENİ TEDBİRLER

Konuya ilişkin Fulya Öztürk "İstiklal Caddesi'nde yarından itibaren önlemler alınmaya başlanıyor. Edindiğim bilgiye göre yarından itibaren İstiklal Caddesi'ne 3 metre kareye 1 kişi düşecek. İstiklal Caddesi'nin girişinden tünel sonuna kadar, bu caddenin sonuna kadar toplamda 7 bin kişi olacak. Drone'larla sık sık görüntü alınacak. Göz kararıyla bakılacak ve metrekare yöntemiyle. Drone'larla görüntü alınıp 3 metrekareye 1 kişinin düşmesi sağlanacak" dedi.

Bunun yanı sıra Öztürk, önüne geçilmezse girişlerin kapatılacağını İstiklal Caddesi girişine bariyerler konulduğunu Caddeye gelenler sağldan giriş yapacak ve çıkışlar diğer taraftan yapılacak. Tramvay yolu ise boş olacak.

ANKARA'DA TEDBİRLER 

CNN Türk Muhabiri Mustafa Berber ise Ankara'da alınan önlemlerle ilgili ise yaptığı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Tıpkı İstanbul Valiliği'nin almış olduğu karar gibi valilik kaymakamlıkları görevlendirdi. Şu anda Kızılay Meydanı'nda Güvenpark'ın içindeyiz. Kontroller park içerlerinde, bankların olduğu noktalarda gerçekleştiriliyor.

Çünkü henüz meydanlara giriş için bir kısıtlama yok. Kızılay da çok fazla giriş çıkış noktası olduğu için büyük bir meydan. Ve burada o sayının belirlenmesi bir hayli zor.

Pazar yerleri ve alışveriş merkezlerine girebilecek vatandaş sayısı belliydi ama buna ilişkin sıkın kontrol getirecek. Kızılay'a yakın olan Güvenpark gibi diğer parklarda buradaki polisler hem de belediyenin güvenliği tarafından kontrol edilmeye çalışılacak."