Türkiye'de koronavirüsle ile mücadelede kapsamında alınan önlemler sayesinde yaklaşık üç ay sonra normalleşme adımları hayata geçiriliyor.

1 Haziran'dan itibaren uygulamaya konulan normalleşme süreci sonrasında uyulması gereken kurallar ve önlemlere rağmen celp döneminin gelmesiyle beraber İstanbul'un çeşitli ilçelerinde gruplar, asker uğurlama eğilencesi adıyla bir araya geldi.

Sarıyer, Arnavutköy, Esenler, Ümraniye, Esenyurt, ve Sultangazi’deki semtlerde toplanan vatandaşlar, önce yüksek sesli müzikler eşliğinde onlarca uyarıya rağmen hem maske takmayarak hem de sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak halay çektiler.

Gruptan biri, eline aldığı havai fişeği onca binanın arasında fırlattı. Havai fişekler fırlatıldığı sırada bir şahıs tabancayla havaya defalarca ateş açtı.

HAVAYA ATEŞ AÇILDI

Semtteki eğlencelerin ardından araçlarına binen grup konvoy halinde trafikte yol aldı.

Bir süre sonra yolu trafiğe kapatan gruptaki gençler, araçlarından inerek yol ortasında askere gidecek arkadaşlarını havaya attı.

Dörtlü sinyalleri yakarak tüm şeridi kapatan grup, trafiği yavaşlatarak hem kendi hem de vatandaşların canlarını hiçe saydı.

Araçlarıyla tünelleri trafiğe kapatan magandalar, patinaj çekerek ortalığı dumana boğarken içlerinden biri silahla havaya defalarca ateş açtı.

EMNİYET ARIYOR

İstanbul'da tozu dumana katan magandalar tüm bu yaptıklarını kaydederek sosyal medya hesaplarından ilan etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, magandaları yakalamak için çalışma yapıyor.