İstanbul… Türkiye’nin manevi başkenti... Sosyal, kültür, ekonomi, siyaset, sanat ve daha birçok konuda plan ve projelerin merkezi olan İstanbul, stratejik olarak büyük önem arz ediyor. Bu meyanda yurttaşların faydalı işlere imza atabilecek bilince sahip olması, ülkeyi ve benliğini tam manasıyla tanımış olmasıyla tamama erecektir. HSTV’de yayınlanan Salih Sütlan ile Gündem Özel programının bu hafta konuğu, İSDD Başkanı ve İhsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ocakzade oldu. İSDD’nin faaliyetlerinin konuşulduğu programda Başkan Ocakzade, üniversite gençliği içinden seçkin insanların millete ve devlete faydalı insanlar haline gelmesi için çalışmalar yaptığını belirterek, “Mesleğini iyi bilen, sözü ile özü bir olan, dinini iyi bilen, iş hayatında ehli sünnet yolunda hem kendine, hem millete hem de ümmete faydalı olması için çalışıyoruz, çabalıyoruz” dedi.

“Türkiye ve İslam Dünyasında zihinleri çok bozdular”

Zihinleri iyileştirecek projeleri dernek çatısı altında geliştirerek  ülkeye ve millete daha faydalı olacağını belirten İSDD Başkanı Ocakzade, “Düşünce en tesirli silahtan daha tesirli. Düşünce değişirse arkası zaten gelecektir. Bu sayede 2007 yılında İSDD’yi kurduk” açıklamasını yaptı. Ortak fikir çerçevesinin zamanla geliştiğine temas eden Başkan Ocakzade, dörtte biri iş adamı, dörtte biri devlet adamı, dörtte biri din adamı ve dörtte biri ilim adamı (akademisyenler) olan bir İSDD’nin kadrosunu oluşturdu. İslam dünyasının zihinsel işgal altında olduğunu belirten Ocakzade, İslam ülkelerinde başta devleti yönetenler ve sonra milletler uzun bir zamandan beri batıdan esen fikir rüzgârları ile zihinsel olarak işgal edilmiş hatta hasta edilmiştir. Bunun yüzlerce alameti şuanda İslam coğrafyasında görülmektedir.  Devleti yönetenlerin beyinleri hasta ve ters çalışmaktadır, zihinsel işgalden kurtulmadıkça zihinsel devrim yapılamaz, acilen yeni, güzel, olumlu, İslami düşüncelere ihtiyaç vardır. Milletin beyni ise işgal edilmiş doğru düşünememektedir. Millet ve yöneticileri bir vücut gibi olduğundan bu vücudun başı batılı fikirlerle doldurulmuş, millet ise kısmen İslami kaldığından ülkelerimizde ki milletler ile yöneticileri çatışma halindedir. Şu bir gerçektir ki İslam coğrafyasında ki yöneticiler kendi milletlerine zulmetmekten başka bir iş yapamaz haldeler” dedi. “Türkiye seninle gurur duyuyor” diyen bir halk ve bununla kabaran bir yönetici anlayışının ülkede hakim olduğunu belirten Ocakzade, Yavuz Sultan Selim örneği ile duruma açıklık getirdi: “Yavuz Sultan Selim han hilafeti alıp döndüğünde milletinin karşılamasını ve övünmesini önlemek için İstanbul’a gece girmiş, Ümraniye de ki namazgâh semtinde zamanı beklemiştir.” ‘Bize Müslümanca  düşünce lazım’  (Önce ahireti ölçü alan sonra dünyayı ölçü alan düşünce Müslümanca düşüncedir) ifadelerini kullanan Ocakzade, Kendinden, dininden, ecdadından, tarihinden, milletinden, ailesinden, utanan tipler çoğaldı asıl Müslüman coğrafyada mümin kimlikli ve kişilikli insanlara ihtiyaç olduğunu açıkladı.

İslam ekonomisinin ülke için büyük ihtiyaç olduğunu belirten  İSDD Başkanı Ocakzade, olumlu bakış ile çözüm üreten düşüncelere ihtiyacın olduğunu vurguladı. Türkiye’nin istihdam sorununu çözebilmek için İslam ekonomisinin önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Ocakzade, İslam ekonomisi faizsiz ekonomi olduğunu, her çeşit birikimin değerlendirilmesinin önemli bir fırsat olduğunu kaydederek emek, proje, tecrübe, yönetim bilgisi, finansman konularında iş birliği yapılarak süreci işe çevirebilir. “Elde edilen karın paylaşımın da herkesi mutlu edecek yollar vardır. Ortaklık kültürü ve güç birliği oluşur. İstihdamı çözecek önemli bir formüldür” açıklamasını yapan İSDD Başkanı Ocakzade, Türkiye’nin ticari hayatında zihinsel devrim yapılabileceğini kaydetti.

İSDD Başkanı Ömer Faruk Ocakzade ile canlı yayınımızı bu linkten izleyebilirsiniz.

İSDD BAŞKANI ÖMER FARUK OCAKZADE İLE CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLA 

“Hür değiliz çünkü bir değiliz”

Gazeteci Salih Sütlan’ın iktisadi mücadele nasıl olmalı sorusuna Başkan Ömer Faruk Ocakzade, yerli, milli, yeterli, üretim teşvik edilerek devlet ve millet olarak, iktisadi kalkınma konusunun önemsenmesi gerektiği yanıtını verdi. “İktisadi mücadele için evvela iktisaden hür olmak lazım. Bu hem devlet hem şirket, hem aile, hem fert olarak gerekli Dünyada iktisadi savaş var. (3. Dünya savaşında olduğumuzu belirten Ocakzade ve bu sürecin bir para savaşıdır, buna vekâlet savaşları da deniliyor) Ülkemizin iktisaden bağımsız olması için yerli, milli, yeterli, her türlü üretimin desteklenmesi lazım. Bunun yolları var. En iyi çözüm yine İslam ekonomisi uygulaması ile güç birliği yapmaktır. Dünyayı yönetenler (ABD ) derin devleti savaşını para ile ve dünya çapındaki şirketleri ile yapmaktadır. (Ülkemizde 2019 yılı itibari ile yaklaşık 51.000 yabancı şirket var) Bunlar sadece şirket değil ekonomiyi kılıf yapmış ve ülkemizde sahipleri adına cephe savaşçıları savaşta en geçerli silahları para” olduğunu belirten Ocakzade, Türkiye’de ölü yatırımların sayısının fazla olduğunu ve çok ortaklı şirket modelleri (mudaraba-müşareke-murabaha) sağlam tüzükler ile kurulursa daha yeni ve geçerli olacağını belirtti.

İSDD’nin ülke yararına faaliyetlerine devam edeceğini belirten İSDD Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ocakzade, beyni işgal edilmiş insanların stratejik düşünce yoluyla doğru görüşe ve düşünceye sahip olmaları için çabalayacaklarını kaydetti.