Guardian gazetesine konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Asya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı İbrahim Rehimpur, ülkesinin  ABD 'yle herhangi bir işbirliği yapmadan, Irak’ta IŞİD mevzilerine hava saldırısı düzenlediğini belirtti. Gazetenin haberine göre, Irak’ın " Suriye’nin duruma düşmesine izin vermeyeceklerini" ifade eden yetkili, “Irak’a yardımlarımız daha da artacaktır. Çünkü Irak, Suriye’ye göre bize daha yakın” dedi.

Rudaw'da yer alan habere göre, IŞİD’e karşı kurulan koalisyonda yer almayan İran, şimdiye kadar Irak’ta hava saldırısı düzenlediği yönündeki haberlerini yalanlıyordu. Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanlığı (PENTAGON) Sözcüsü Tuğamiral John Kirby, İran uçaklarının Irak sınırında IŞİD mevzilerini bombaladığını söylemişti.
 
'IŞİD'E KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE ANLAMINA GELMİYOR'
 
Tuğamiral Kirby, ABD'nin de hava operasyonu düzenlediği bölgede İran'ın harekete geçmesinin, "IŞİD'e karşı birlikte mücadele anlamına gelmediğini" ifade etmişti.

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayeri ise, İran'ın Irak'ta IŞİD'e karşı hava saldırısı düzenlediği iddialarına net bir cevap vermezken, ABD komutasındaki uluslararası koalisyon güçleriyle işbirliği yapmadıklarını açıklamıştı.