Valilik, yaptığı yazılı açıklamasında il merkezinde 10 köy ve bağlı olan mezralarda ikinci bir karara kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada yasak ikinci bir emre kadar uygulanacağı ifade edildi.

İKİNCİ BİR KARARA KADAR UYGULANACAK

Açıklama bugün yapıldı. Valilik açıklamasında Bitlis merkeze bağlı 10 köy ve mezrada bu akşam saat 21.30'dan itibaren ikinci bir karara kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağı açıklandı. İşte valilik tarafından yapılan resmi açıklama ve kararın uygulanacağı bölgeler..

VALİLİKTEN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İl merkezine bağlı Kayalıbağ, Kaşıklı, Karaca, Aşağıçobansuyu, Çobansuyu, Güllüce, Esenburun, Harmanyeri, Sarıkonak, Konalga köy ve mezraları bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu ve barınma amaçlı sığınak ile barınak tesis ettikleri bilgisi alınması neticesinde, bahse konu bölgelerde örgüt mensuplarının yakalanmaları, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, bugün saat 21.30'dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir"