TİKAD'ın, kamplarında kalan kadın ve çocuklarla ilgili bir kampanya  başlatacağını ve bunu afad ile birlikte koordineli götüreceklerini dile getiren  Bulut, kampanya çalışmalarını TİKAD üyesi sanatçı Hülya Avşar'ın başkanlığındaki  bir komisyonun yürüteceğini belirtti. Nilüfer Bulut, "Devletimiz tüm ekibiyle  kamplarda, ancak yeterli olmadıkları noktada sivil hareketin gerekliliğine  inandık. Bu nedenle el birliğiyle oradaki insanların, çocukların, kadınların daha  insanca yaşamaları için neler yapabiliriz diye bu kampanyayı başlatıyoruz" dedi. 

Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmede AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın  da hazır bulunduğunu ifade ederek, kamplardaki kadın ve çocukların ihtiyaçlarının  karşılanması noktasında yapılabilecek her şeyi AFAD ile birlikte koordineli  çalışarak yapacaklarını, Erdoğan'ın da bu konuda kendilerini desteklediğini  kaydetti. 
 
TİKAD Üyesi sanatçı Hülya Avşar da kamplarda bugüne kadar yapılan  çalışmaların çok başarılı olduğunu gördüklerini vurgulayarak, eğitim ve sağlık  açısından tespit edilen bazı eksiklikleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  desteklediği kampanya kapsamında gidermeyi amaçladıklarını söyledi. Erdoğan'a  "tamamen sivil anlamda ne kadar yardımcı olabiliriz" diye sorduklarını belirten  Avşar, "Bu işin başında olan AFAD Başkanı da bize ulaşıp sivil olarak  yapabileceğimiz ne varsa onu iletecekler. O doğrultuda biz orayı daha da yaşanır  hale getireceğiz. Ben de her şeyi birebir yerine ulaşması için elimden geleni  yapacağım Hülya Avşar olarak" dedi. 
 
HÜLYA AVŞAR: ABARTILDIĞI KADAR YOK
 
Sanatçı Hülya Avşar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin de "Hiç tahmin  ettiğimiz kadar ihtişamlı değil, ben çok ihtişamlı görmedim. Abartıldığı kadar  yok" dedi. Saray'a girdikten sonra "Zaman geçtikçe bugün yapılan tartışmaların ne  kadar gereksiz olduğunu anlayabileceğiz" diye düşündüğünü belirten Avşar,  "Gezdik, gezdirdiler. Düşünüyorsunuz Putin geliyor, Papa geliyor, böyle bir yerde  ağırlamış olmak çok keyifli olsa gerek. Olması gereken bir bina olmuş. Yakına  gelip görmek lazım ki abartıldığı kadar olmadığına karar verdim" diye konuştu. 
 
Avşar, bir gazetecinin, bu görüşlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  paylaşıp paylaşmadığını sorması üzerine de "Neredeyse benim evim daha şaşaalı  diyecektim. O kadar diyemedim tabi" dedi. Avşar'ın bu sözleri gülüşmelere neden  oldu. 
 
  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, geçen Pazartesi  gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde Saray'a ilişkin "devletin büyüklüğünü  gösteren bir bina oldu" değerlendirmesini yaptığını öğrendiğini ifade eden Avşar,  "Saray'da çok keyifli ve güzel ağırlandık" dedi. 
 
TİKAD üyesi Avukat Kezman Hatemi de Avşar'ın Cumhurbaşkanlığı  Sarayı'na ilişkin sözleri üzerine "Çok yalın, gösterişten uzak. Olması gereken  gibi olmuş" değerlendirmesinde bulundu.