Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası olan başta olmak üzere devlet bankaları ATM'ler hakkında flaş bir karar aldı. 

ATMLERDE YENİ SÜREÇ BAŞLADI

Türkiye'de ATM'lerden işlem yapan vatandaşlar çeşitli işlem ücretleri kesilirken Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, PTTBank ve Emlakbank’a ait farklı ATM’ler artık tek bir cihaz üzerinden hizmet vereceğini ilan etti. Bankaların aldığı ortak karar ile bankalar tek bir ATM üzerinden ücretsiz bir şekilde hizmet sunacak. Alınan karar ile Türkiye genelinde ilk olarak 15 bin noktaya ortak ATM’lerden yerleştirilecek. Vatandaşlar ortak ATM'ler aracılığıyla işlemlerini yapacak.

ÜÇ BANKA EŞİT HİSSEDAR

Kısa adı TAM olan ‘Türkiye’nin ATM Merkezi Projesi’nin gerisinde Bileşim Finansal Teknolojiler ve Ödeme Sistemleri AŞ yer alıyor. Şirketin İstanbul Ticaret Odası’na kaydı 1995’te yapıldı. Ziraat Bankası’nın iştiraki olarak kurulan şirketin şimdilerde kayıtlı sermayesi 145 milyon TL. Tek ortaklı bir yapıya sahip olan şirkette yeni ortaklık yapısı ile birlikte unvan değişikliğine de gidilmiş. Kayıtlara göre şirkete, Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası yüzde 33.33 ile eşit paya sahip durumda.

ARTIK ÜCRETSİZ 

Kamu bankaları daha önce yaptıkları işbirlikleri kapsamında kendi ATM’lerinin kullanımı noktasında komisyon almayı durdurmuştu. Bu proje kapsamında bu işbirliğine katılan bankaların sayısı artarken aynı zamanda tüm işlemlerden alınan komisyon ve işlem ücretleri de kaldırıldı. Tüketicilerin ortak ATM’lerde yapacağı işlemler ücretsiz oluyor.