Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Başbakan sıfatıyla son kez katıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yeni sürece ilişkin önemli mesajlar verdi.

PARTİMİZ BİRİLERİNE GENEL BAŞKANLIK KOLTUĞU VERMEK İÇİN KURULMUŞ BİR PARTİ DEĞİLDİR

Başbakan Erdoğan; "Biz kulislerin istikamet çizdiği değil, ilkelerin ve istişare kurallarının istikamet çizdiği bir partiyiz" diye konuştu.

"AK Parti'nin yalpalamasını isteyenleri Allah için sevindirmeyelim" ifadeleriyle partililere çağrıda bulunan Erdoğan, "Bizler nefsimizin vereceği karara uyacak olursa partimizin birliğinin zedelemiş oluruz. Yazık olur. Gerek bu salonda gerek bu salonun dışında, teşkilatımızın içinde ya da dışında hiçbir gönüldaşımızın, hiçbir yol arkadaşımızın, içinden geçtiğimiz imtihandan başarısızlıkla çıkacağına inanmıyorum. Açıkçası inanmak dahi istemiyorum. Partimiz birilerine genel başkanlık koltuğu vermek, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, bakanlık, milletvekilliği koltuğu vermek için kurulmuş bir parti değildir" dedi.

"PARTİMİZİN HER ADIMINA  İSTİŞARE VE KATILIM HAKİMDİR"

Nefsimize uyarsak partimizin birliğini zedelemiş oluruz diyen Erdoğan, “27 Ağustos'ta olağanüstü genel kurulu yapıyoruz. Genel başkanlık görevi aramızdan bir arkadaşımıza tebliğ edilecek. Partimizin her adımına istişare ve katılım hakimdir. Partimizde asla bir liderlik diktatoryası olmayacaktır” şeklinde konuştu.

''YENİ TÜRKİYE'DE BİR ARZUMUZ VAR''

Kendisini "çeşitli sıfatlarla, diktatör olmakla, otoriter olmakla, tek adam olmakla" itham edenleri vicdanlarıyla baş başa bıraktığını belirten Erdoğan, "Bu konuda onları pek de muhatap almaya gerek yok'' dedi.

Bu mahalle baskısının, bu kara propagandanın etkisi altında kalanlara da kendilerine ve hadiselere gönül gözüyle bakma çağrısında bulunan Erdoğan, ''Eğer bize ve hadiselere gönül gözüyle, vicdan gözüyle bakarlarsa yanıldıklarını da anlayacaklar. İşte yeni Türkiye'nin bu yönde kendisini geliştiren, toplumsal uzlaşma zemininde buluşan bir Türkiye olması en büyük arzumuzdur ve ben bunun olacağına da inanıyorum. 77 milyonun cumhurbaşkanı olarak özlediğimiz bu toplumsal uzlaşmanın tesis edilmesi için de elimizden geleni yapacağımızın herkes tarafından bilinmesini istiyorum'' diye konuştu.

"77 MİLYONUN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIMIZDAN DA HİÇ KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimini anımsatarak, "Bu seçimin mağlubu, kaybedeni de yoktur. Allah'ın izniyle 28 Ağustos'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeminimizi edip, göreve başladığımızda 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağımızdan da hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi.

''HAKARETLE MUHALEFET OLMAZ VE OLMUYOR''

Yeni bir muhalefet anlayışının hem Türkiye'nin hem demokrasinin acil ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Erdoğan, ''Hakaretle muhalefet olmaz ve olmuyor. İftirayla, yalanla, siyasetin seviyesini ayaklar altına düşürerek muhalefet olmaz ve olmuyor. Muhalefet partilerinin yönetimleri hem 30 Mart'ta hem 10 Ağustos'ta ortaya çıkan hezimeti görmek Türkiye adına, demokrasi adına, millet adına adımları atmak zorundadır'' dedi.

"PARALEL YAPIYLA MÜCADELE SÜRECEK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısındaki konuşmasının son bölümünü paralel yapı ile mücadeleye ayırdı.

Yeni Genel Başkan ve Başbakanın paralel yapıyla mücadeleyi sürdürmesini isteyen Başbakan Erdoğan "AK Partinin 27 Ağustos'taki Genel Kurulundan sonra da paralel yapıyla mücadelesinin aynı şekilde devam etmesi millete verilmiş bir sözdür, bir vaattir. Genel başkanlık ve Başbakanlık makamına gelecek arkadaşımızın da ulusal güvenliğimiz tehdit eden bu yapıya hiçbir şekilde müsamaha göstermemesi hem bizim hem milletimizin beklentisidir. MGK kurulumuzda da kararımızı aldık. Resmi yazışmalarımıza da farklı kod adlarıyla girmiştir. Şimdi işin diğer safhalarına geçtik geçeceğiz. 12. Cumhurbaşkanlığını devraldığımda da anayasa, yasalar ve demokrasi çerçevesinde bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğim" diyerek sözlerini bitirdi.