Yaklaşık olarak son bir aydır hafta içi ve hafta sonu belirli saatler arasında sokağa çıkma yasağı var. Tabloya olumlu olarak yansıyan bu kararlarla beraber vatandaşlar "hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?" sorusuna cevap bulmak istiyor.

Sağlık Bakanlığı her gün güncel koronavirüs tablosu ilan ediliyor. Açıklanan tabloya göre yasak ve kısıtlama kararlarıyla birlikte güncel verilerde ciddi derece bir düşüş yansıdı. Düşüş sadece tabloya değil, aynı zamanda Hayat Eve Sığar uygulamasındaki haritada belirdi.

İKİNCİ BİR KARARA KADAR DEVAM EDECEĞİ İLAN EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda Kabine toplantında alınan koronavirüs kararlarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasakların ikinci bir karara kadar devam edeceğini kaydedilmişti.

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA

Kısıtlama ve yasak kararlarının alınması ancak kabine toplantıları sonrasında açıklanıyor. En son 28 Aralık 2020 tarihinde kabine toplantısı düzenlenmiş, düzenlenen toplantıda okulların açılış tarihi ertelenmişti. Kabine toplantısının bu hafta içinde yapılması ön görülüyor.

GÜNLÜK VERİLER DE DÜŞÜŞ YAŞANDI

Yasakların başlamış olduğu Aralık ayında günlük hasta sayısı 20 binin üzerindeydi. Yasak ve kısıtlama kararlarıyla beraber günlük veriler dün itibariyle 10 binin altına inmesi herkesi mutlu etti.

Bu hafta düzenlenmesi beklenen kabine toplantısında yasak ve kısıtlamalarla ilgili yeni kararların alınabileceği değerlendiriliyor.