Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında corona virüs salgını gündemi kapsamında bugün toplanıyor ve bugün gerçekleştirilecek olan toplantıda yeni yasakların getirilmesi bekleniyor. Bu doğrultuda kabinenin hafta içi sokağa çıkma yasağı ve seyahat yasağı dahil birçok konuyu gündeme getirildiği ve alınan kararların ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı kaydediliyor.

Sabah Gazetesinden Eda Işık'ın haberinde gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın salgın hakkında iki haftalık hafta sonu sokağa çıkma yasağının sonuçları ve korona vakalarıyla ilgili sunum yaptı. Bu toplantıda hafta sonu belli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasağının tüm hafta sonu uygulanmasının gündeme gelmesi beklenirken vaka sayılarının yüksek olduğu illerde de hafta içi sokağa çıkma yasağının olması ön görülüyor.

20 ŞEHİR İÇİN ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI

Ayrıca bu toplantıdan şehirler arası seyahat yasağı hakkında da karar verilebilir. Toplantıda, Bilim Kurulu tavsiyesiyle vaka ve ölüm sayılarının yüksek çıktığı 20 şehire kademeli olarak seyahat yasağı getirilmesi de değerlendiriliyor.

Bilim Kurulu tarafından 20 şehir için seyahat yasağı önerisini yaptı. Bu iller ise "Edirne, Adana, Hatay, Artvin, Aydın, Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Trabzon, Tokat, Zonguldak, Mersin, Osmaniye, Samsun, Muğla, Bursa İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli" olarak belirtildi.