Washington merkezli World Affairs Council adlı kuruluşun Harrisburg başkanlığını yürüten Davis, Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ne hiçbir meşruiyeti olmadan alenen iftira atarak, Türkiye’ye ve Türkiye’nin dünyadaki imajına çok büyük zarar verdiğini belirtti. Davis, sözlerine şöyle devam etti: “Erdoğan’ın dünyanın her tarafındaki Türk dostlarımıza karşı yürüttüğü bu kampanya, hem ülkesini hem de hükümetinin Avrupa ve Amerika’daki durumunu yaralıyor.”

ONLAR, TOPLUMUMUZUN SAYGIN ÜYELERİ

Fethullah Gülen’in Hizmet Hareketi vizyonunun, takipçilerini dünyaya hizmet etmeye, hoşgörü ve şiddetsizlik felsefesini yaymaya cesaretlendirmek olduğunu söyleyen Amerikalı uzman, “Toplumumuzda Hizmet Hareketi’yle bağlantılı kişiler fakirlere yardımın yanı sıra, tüm partilerden seçilmişlerle işbirliği yaparak, farklı inanç ve kültürlerden insanlar arasında dostluğun gelişmesine büyük çaba sarf ediyorlar.” şeklinde konuştu. Davis ayrıca, “Hizmet Hareketi’yle bağlantılı kişiler, toplumumuzun iyi tanınan oldukça saygın üyeleri.” İfadelerini kullandı.

Amerikan toplumunun Fethullah Gülen’i yeterince tanımadığını belirten Davis, “Hatta Pennsylvania’daki halkın da Gülen’i ve Hizmet Hareketi’ni yeterince tanıdığını düşünmüyorum. İnsanlar arasında barışçıl ilişkiler kurup, İslam dünyasında Hizmet örneğinin tanınması, Müslümanlar arasındaki şiddeti de azaltacaktır.” diyen Davis, “Hem Müslümanlar hem de Müslüman olmayanlar arasında İslam’ın öğretilerinin takdir edilmesi için Sayın Gülen ve Hizmet Hareketi gibi ölçülü seslere çok büyük ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

“Between Jihad and Salaam: Profiles in Islam” ve “Martyrs: Innocence, Vengeance and Despair in the Middle East” gibi kitapların yazarı olan Davis, uzun yıllar NPR’da çalıştı. Amerika’nın birçok saygın kurumunda Ortadoğu ve İslam konularıyla ilgili dersler veren Davis çok sayıda önemli ödülün de sahibi.