Operasyonların Erdoğan ve Gül’e kadar uzanacağını savunan Doğu Perinçek, “Gözaltına alınan polislerin hepsi, geçmişte Aydınlık, Ulusal Kanal ve İşçi Partisi tarafından isim isim saptanmış ve açıklanmıştır. Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün ne yapmıştır? Bunları yıllarca önceden biz saptadık.” dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yapan Doğu Perinçek, 22 Temmuz’da sahur vakti emniyet mensuplarına yönelik operasyonu değerlendirdi. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem’in, “Operasyonun gerçek sahibi biziz.” şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine Perinçek, “Biz Gladyo ile 40 yıldır savaşıyoruz. 1970’lerden beri. Tabii ki sahibi biziz. Silivri önlerinde ‘Silivri duvarları yıkılacak, Fethullahçı gladyodan hesap sorulsun’ diyen biz değil miydik? Bu operasyon nereye gidecek? Savcısı değil miydi Tayyip Erdoğan? Ve Abdullah Gül o operasyonları başlatmadı mı? Bu oraya da gidecek. Bu operasyonun sahibi biziz. Gladyoya karşı mücadelenin önderi, mimarı, fikir babası İşçi Partisi’dir.” cevabını verdi.

Gözaltına alınan polislerin isimlerinin yıllar öncesinden kendileri tarafından tespit edilen emniyet mensupları olduğunu belirten Perinçek, “Şu anda sorgulanan, gözaltına alınan polislerin hepsi, geçmişte Aydınlık, Ulusal Kanal ve İşçi Partisi tarafından yasa dışı uygulamaları yapan sorumlular olarak isim isim saptanmış ve açıklanmıştır. Ali Fuat Yılmazer nedir? Ne yapmıştır? Yurt Atayün ne yapmıştır? Biz bunları yıllarca önceden saptamışız ve kamuoyuna duyurmuşuz.” ifadelerini kullandı.

Akit gazetesine verdiği röportaja değinen Perinçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hapisten ilk çıktığım zaman Akit gazetesi benden beyanat almıştı, kıyametler kopartıldı falan… Bakın o demecin ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı. Orada ne dedik? Fethullahçı gladyonun üzerine yürünsün. Bu, bizim Türkiye’nin önüne koyduğumuz bir programdır, bizim. Bizim Türkiye’nin önüne koyduğumuz işlem. Biz bunun sahibiyiz. Türkiye halkının özgürlüğü, can güvenliği, yargı güvenliği içinde yaşaması bu gladyonun temizlenmesine bağlıdır. Onun için ‘bunu başkası yapıyor falan’ böyle bir şey yok. Kim yaparsa yapsın, bizim 40 yıldır Türkiye’nin önüne koyduğumuz programın uygulamalarıdır ve biz bunun en başındayız. Bu operasyonun sonuna kadar gitmesi için en önde mücadele eden partiyiz.”

Cumhurbaşkanı seçimlerine de değinen Perinçek, “Tayyip Erdoğan diyelim Çankaya’ya çıktı. Tayyip Erdoğan’ın paçasından tutup aşağıya indireceğiz.” diyen Perinçek, “Burada bazı yurttaşlarımız Tayyip Erdoğan’a karşı Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy veriyorlarsa onlara da saygımız var, onları da kucaklıyoruz.” ifadelerini kullandı.