Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Atatürk'e hakaret ifadelerinin kabul edilemeyeceğini belirterek, bunların şiddetle kınanması ve gereken cezanın verilmesi gerektiğini söyledi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Başbakanlığa bağlı ve ilgili kurumların 2015 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, "Basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum. 12 yılda bin 800 gazetecinin işsiz kalması büyük utançtır. Telefonla bir başbakan haber yazdırabiliyor, telefonla gazeteci kovdurabiliyor, patron ağlayana kadar azarlanabiliyor veya program sansürlenebiliyor. Parti liderleri meydanlarda konuşurken gazetecilere yuh çektiriliyor" dedi.

Seçim döneminde sıkıntılar yaşandığını, RTÜK ile YSK arasında çatışma olduğunu ve bunun yazışmalara da yansıdığını savunan Kuşoğlu, toplumda kutuplaşmaya izin verilmemesini istedi.

RTÜK Üyesi Ali Öztunç'a saldırıyı kınadığını, RTÜK Başkanı'nın konuyla ilgili açıklamasının üzüntü verici olduğunu ifade eden Kuşoğlu, "Kanal A'da bir programda kendisini akademisyen olarak tanıtan, meczup diyeceğim kişilerin Cumhuriyet'in kurucuları Atatürk'e, İnönü'ye hakaret etmeleri ve bu hakaretlerin iktidara yakın üyelerin oylarıyla cezasız kalması üzücü durumdur" dedi.

"YARINKİ TOPLANTIDA TEKRAR DEĞERLENDİRİLECEK"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kuşoğlu'nun sözleriyle ilgili olarak, "Tabii bu ifadeler kabul edilemez. Hangi kanal, ne olursa olsun ve kim tarafından yapılırsa yapılsın. Kabul edilebilir bir durum değildir, şiddetle kınanmalıdır ve gereken ceza da verilmelidir. Bu konuda bir şüphe olduğunu da sanmıyorum. Gereken değerlendirmeyi yapıp, gerekli cezayı vermek durumundadır" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın "vermedi sayın Bakan" demesi üzerine Akdoğan, "Vermedi değil. Anlaşılamadığı için,' şu maddeden mi verelim, bu maddeden mi verelim' diye. Yarınki toplantıda tekrar değerlendirilecek. Ceza verilmesin kararı çıkmadı. Ceza verilmesi gereken maddelerde anlaşmazlığa varılmış. Bu da bence doğru değil. Ben bunu da doğru bulmuyorum. Zaman geçirmeden buna gereken cezanın verilmesi lazım" diye konuştu.

CHP'li Kuşoğlu, Akdoğan'a teşekkür ederek, "Hassasiyetinizden gurur duyarız sadece" dedi.