Yüce Divan oylamasında Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış'a Ak Parti'den neden az destek oyu çıktığını değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakın isim olan ve AK Parti'nin ağır toplarından olan Mehmet Ali Şahin, "Firelerin yolsuzlukla ilgisi yok. Tepki oylarıdır onlar. 700 bin liralık saate ve Bakara suresine tepki olaylarıdır" dedi.

"BİR SİYASETÇİ 700 BİN TL'LİK SAAT ALAMAZ"
Mehmet Ali Şahin Yüce Divan'da verilen fire ile ilgili şunları söyledi; "Kusura bakmasın bu eski bakan arkadaşlarımız. Dobra dobra konuşuyorum. AK Parti'nin Genel Başkan vekili olarak konuşuyorum. Asgari ücretin yeni bin liraya çıktığı bir ülkede bir siyasetçi 700 bin Tl'lik saat alamaz kardeşim. Bu siyasi etik açısından son derece yanlış bir davranıştır. Ben o işte sayısını bilmiyorum; 10-40 arkadaşımızın bu nedenle tepki oyu olarak bu şekilde davrandıklarını düşünüyorum.
 
"BAKARA SURESİ OLAYINA TEPKİ"
Egemen Bağış arkadaşımızın sosyal paylaşım sitesindeki Kur'an-ı Kerim'in bir suresiyle ilgili açıklamasının hala milletvekillerinin içerisinde bir sızı olduğunu biliyorum. Buna bir tepkidir. Yoksa Soruşturma Komisyonu Yüce Divan'da yargılanmayı gerektiren deliller buldu da bu arkadaşlarımız bunu göz ardı ettiler şeklinde bir anlayışla bu şekilde davrandıkları kanaatinde değilim."