Büşra Çelik’in haberinde, 8 Aralık'ta İstanbul polisinin düzenlediği FETÖ operasyonunda önemli dijital dokümanlar ele geçirildi.

POLİS TAKİBİNDEN KAÇMA HAMLESİ

Yazışmalarda, terör örgütü 2013 yılından bu yana, FETÖ'ye destek amacıyla banka aracılığıyla gönderilen paraların takibinin zorlaştırılması için "bağış" yerine "bilet" denilmesini talep etti. 3 Mayıs 2013 tarihinde yapılan yazışmada, örgütün firari olduğu değerlendirilen üst düzey bir yöneticisi, toplu elektronik posta yoluyla duyuru paylaştı;

"Mayıs ayı 9. taksitlerimizi elden veya banka yoluyla tarafıma ulaştırabilirsiniz. Havalede isim yazmayı unutmayın. Ayrıca burs yazmayalım, bilet diyelim. Ayrıca ödenmeyen biletler mevcuttur. Bilginize."

'BAĞIŞ' YERİNE 'BİLET' DİYELİM

Ele geçirilen dijital dokümanlarda, bazı örgüt üyelerinin, gönderdikleri paranın açıklama kısmında "cennete bilet" yazması öne çıktı. Toplanan paralar da terör örgütünün kontrolündeki kapatılan Bank Asya'ya ve 2016 yılında kayyum atanan Kaynak Holding aracılığıyla FETÖ'ye sevk edildi.

Örgüt içinde e-postayla yapılan yazışmada, FETÖ'nün Emniyet ayağının en önemli isimleri arasındaki eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'e ilişkin önemli bir detay da belirlendi.

FETÖ'CÜ MİLLETVEKİLİ ADAYINA MALİ DESTEK

2015 seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olan Yılmazer'e örgüt üyelerince "bilet", "burs", "kurban" gibi isimler altında düzenli mali destek talebinde talebinde bulunuldu.

Kaynak holdinge bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir dernek hakkında FETÖ'yü finanse ettikleri amacıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 kişinin İstanbul Emniyeti'ndeki sorguları devam ediyor.