Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fethullah Gülen hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.

Soruşturma dosyasının, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görev yapan Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun'da bulunduğu belirtildi.

Başsavcılık yetkilileri, delillerin henüz toplanmaması nedeniyle soruşturmanın hangi suç maddeleri kapsamında yürütüldüğüne ilişkin şu aşamada bilgi vermenin erken olduğunu aktardı.

Gülen'in avukatı Adnan Şeker de öğle saatlerinde geldiği Ankara Adliyesinde önce Cumhuriyet Başsavcıvekili Veli Dalgalı, ardından da savcı Serdar Coşkun ile görüştü.

Şeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe vererek, "Müvekkili Fethullah Gülen hakkındaki tüm soruşturma dosyalarının numaralarının bildirilmesini" istediklerini söyledi.

Dilekçelerine verilen yanıtta, müvekkili hakkında Cumhuriyet Savcısı Şaban Yavuz'un takipsizlik kararıyla sonuçlandırdığı bir soruşturmanın bulunduğunun bildirildiğini Şeker, "Dava açıp, şikayet ettiğimiz biri, müvekkilimiz Fethullah Gülen, avukatı Nurullah Albayrak ve bir mahkemenin kalem görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Savcı da o soruşturmada takipsizlik kararı veriyor" dedi.

Ancak Başsavcıvekili Dalgalı'nın, Savcı Coşkun'da da bir soruşturma dosyası olduğunu aktardığını belirten Şeker, bunun üzerine Coşkun ile görüşerek, UYAP'ta kayıtlı görünmeyen bu dosyaya ilişkin bilgi aldıklarını kaydetti.

Bir kişinin Adapazarı'ndan suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Şeker, "Savcı da Terörle Mücadele Şubesine yazı yazıyor ve delillerin toplanmasını istiyor. Ancak bu soruşturma UYAP'a girilmemiş" diye konuştu.

Şeker, müvekkili hakkında başka soruşturmalar da bulunduğunu düşündüklerine değinerek, bireysel şikayetler olup olmadığını ise gelecek hafta öğrenebileceklerini vurguladı.

Bir gazetecinin, "Soruşturma yok mu?" sorusuna Şeker, "Başsavcıvekili 'yok' da diyemiyor. Hani UYAP'a girilmemiş sorguda, sistemde gözükmüyor" yanıtını verdi.