HSTV ekranlarında seyirciyle buluşan Salih Sütlan ile Gündem Özel programının konuğu Türkiye siyasetinde önemli işlere imza atmış, Ak Parti’den 23., 24. ve 25. Dönemlerde İstanbul Milletvekili seçilen ve 24. Dönemde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığının yanı sıra, 63. Hükümet döneminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış olan İdris Güllüce oldu. Siyasetteki son gelişmeleri, erken seçim iddialarını, yeni partilerin değerlendirildiği programda konuşan Eski Çevre ve Şehircilk Bakanı Erzurumlulara ve bu kapsamda yayının gerçekleştiği Arnavutköy’deki Erzurumlulara hitapta bulundu. “Erzurumlular olarak göçü durdurmamız için tartışıp, kafa kafaya vermemiz gerekiyor.  Erzurum’dan göçü durdurmamız lazım” dedi. Erzurumlu Eski Bakan Güllüce’nin ‘dert edindiğim’ dediği ülkenin sorunlarını düzeltmek adına yanlış stratejilerde bulunan batılılar ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Batılılar Türkiye’nin kalkınması için bizim gençliğimizde bir vizyon çizmişlerdi. Bu vizyonda kalkınma için ülkede bolca şeftali yetiştirilmesi, turistik tesis yapılması isteniyordu. Eğer batıya uysaydık, teknolojiye sanayiye yatırım yapamaz, şu an görüldüğü üzere savunma sanayisinde bu kadar iyi bir noktada olamazdık.”

Muhalefette yeni parti hareketliliği yaşanırken son olarak CHP’li Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce,  Muharrem İnce’nin CHP adına Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 30 oranında oy alarak yüzde 11 ölçeğinde CHP kapasitesini genişleten ismin partide yok sayılmasının etik olmadığını kaydetti. CHP’de kopuşların Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun tutumuna göre değişeceğini belirten Güllüce, Muharrem İnce’nin ne kadar oy alacağının ise, Cumhurbaşkanlığı seçiminde görüldüğü üzere performansıyla alakalı bir durum olduğu için yine bir performans sergileyerek oy oranında değişimlere sebep olabileceğini ifade etti.

“İnce, CHP’den çok ciddi oy alacak”

Muharrem İnce’nin yeni parti kurması durumunda CHP’den büyük oranda oy alacağını belirten Güllüce, erken seçim iddialarının ise gereksiz olduğunu, ülkenin seçim atmosferinde olmadığını belirtti. Eski Bakan Güllüce, “2023’e kadar ekonomide süreç nasıl işler, dış politikada son durum o yıllarda nasıl olur, pandemi krizi ne ölçüde çözülür? Sorularının yanıtlarını 2023’te alacağız. Lakin ben erken seçim görmüyorum” açıklamasını yaptı.

Türkiye’nın özellikle son birkaç ay içerisinde dış politika süreci çok hareketli. Libya ölçeğinde Ortadoğu’da sıcak gelişmelerin içinde yer alan Türkiye’nin, geleceğinin süreçten nasıl etkileneceği sorusuna İdris Güllüce, dış politikada particilik olmaması gerektiğini belirterek, “ İçeride yaşanan olayları iç siyaset kapsamında değerlendirebilir, eleştirebiliriz. Muhalefet ekonomiyi eleştirebilir fakat dış politikaya geldiğimiz zaman herkes partiyi bir kenara bırakarak Türkiye’nin menfaatini ön plana almalı. Bana göre Türkiye’nin Libya hamlesinin oldukça doğru. Kapımızın önünde (Akdeniz) sondaj yapacaklar. Enerji haklarımızın savunması için ve kardeşlik içinde olma bilincinin Libya halkının yanında yer alarak yerine getirilmesi  fayda taşımaktadır” ifadelerini kullandı. Libya halkının baskı altında tutularak bir isyancının elinde mahsur bırakılmaması gerektiğine işaret eden Güllüce, kararlılıkla sürecin devam etmesi ve Türkiye’nin hakkı ve haklı konumunda olduğunu belirtti.

Kanal İstanbul neleri değiştirecek?

Kanal İstanbul’un İstanbul için stratejik bir proje olduğunu belirten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, stratejik olmasının yanında zor bir proje olduğunu ifade etti. “Kanal İstanbul projesi inşallah hayat bulur” şeklinde konuşan İdris Güllüce, projenin bölge için isabetli bir karar olduğunu kaydetti.

Her Erzurumlunun siyasette ve ülke faydasına olacak projelerde yer alması gerektiğini belirten İdris Güllüce, ülkenin güçlü olabilmesi ve kalkınabilmesi adına diğer şehirlerin aldığı sorumluluk gibi Erzurumlulara da büyük sorumluluk düştüğünü, Arnavutköy’deki Erzurumluların da  harekete geçmesi gerektiğini selam ve sevgilerini ileterek dile getirdi.